Mumlar gözaltındaki Ayşegül Tözeren'in özgürlüğü için üflendi

Geçtiğimiz gün gözaltına alınan Evrensel Yazarı ve Edebiyatçı Ayşegül Tözeren için Kadıköy’de doğum günü kutlaması yapıldı.

21 Ağustos 2019 17:40
Paylaş

Can Deniz ERALDEMİR
İstanbul

Geçtiğimiz gün gözaltına alınan Evrensel Yazarı ve Edebiyatçı Ayşegül Tözeren için Kadıköy Yoğurtçu Parkında doğum günü kutlaması yapıldı.

Kutlamaya Ayşegül Tözeren'in annesi Hülya Tözeren'in yanı sıra yazar dostları Vivet Kanetti, Betül Dünder, Nalan Çelik, Seray Şahiner, Mehveş Evin, Hicri İzgören, C. Hakkı Zariç, Emrullah Alp, Mehmet Said Aydın, Ercan Y. Yılmaz, Süha Oğuzertem, Belma Fırat, Ayşen Güven, Hakan Güngör, Mehmet Özyazanlar, Barış Akademisyeni Şebnem Korur Fincancı ve  Kadıköy Her Şey ile Evrensel çalışanları ve okurları katıldı.

Yunus Emre heykelinin altında Ayşegül Tözeren'in yeni yaşı için pasta kesilirken, gözaltında yazdığı notlar okundu ve isteği üzerine 'göğe' bakıldı.

Evrensel’e konuşan Şair Betül Dünder, uzun zamandır iktidarı, devleti ve erki elinde bulunduranların edebiyatçılar, aydınlar, entelektüeller ve muhalifleri ablukaya aldığını belirtti ve “Bunu biz Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan'a reva görülen süreçte çok içerden yaşadık” diye konuştu. “Ayşegül'e reva görülen 'tutsaklık' için neyle suçlandığının bile açıklanmaması bizi tedirgin ediyor” diye konuşan Dünder, Ayşegül Tözeren'in doğum gününde dayanışmak için bir arada olduklarını vurguladı. Betül Dünder, “Aynı şarkılar, aynı şiirlerle biz yine beraber olacağız” dedi.

Aynı zamanda bir hekim olan Ayşegül Tözeren'in insan haklarına duyarlı olduğunu vurgulayan Şair Hicri İzgören ise “İçeride ve dışarıda zorda olan birileri varsa Ayşegül oradadır” diye konuştu.

Yazar Seray Şahiner ise Ayşegül Tözeren'in doğum gününü kutlamak için toplandıklarını belirtti ve “İsterdik ki bu mumları beraber üfleyelim” diye söze başladı. “Bizler bugün mum üflerken Ayşegül'ün özgürlüğü için dilek dinleyeceğiz” diyen Şahiner, Ayşegül Tözeren'e kefil olduklarını belirtti.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığında "ambargo" listesi: Evrensel de listede!

SONRAKİ HABER

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu depremlerle ilgili açıklama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...