21 Ağustos 2019 04:20

Gözaltındaki Ayşegül Tözeren'den çağrı: Göğe bakın benim için uzun uzun

Dün gece gözaltına alınan Ayşegül Tözeren doğum gününde avukatları aracılığı ile mesaj gönderdi: Bana reva görülen 6 adımlık kapalı bir hücre olduğundan; göğe bakın benim için uzun uzun...

Ayşegül Tözeren ve mesajı.

Paylaş

Yazarımız, Edebiyat Eleştirmeni Ayşegül Tözeren gözaltında tutulduğu hücresinden avukatları aracılığı ile mesaj gönderdi. Doğum günü olduğunu belirten Doktor Ayşegül Tözeren, on beş yıldır tıbba hizmet ettiğini, belki de bundan daha çok edebiyata hizmet ettiğini de söyleyerek dayanışma çağrısı yaptı.

Dün gece (20 Ağustos) 01.45 sıralarında gözaltına alınan Ayşegül Tözeren kısıtlılık kararı olduğu gerekçesi ile avukatları ile görüşmedi. Savcı ertesi sabah avukatların talebine rağmen kararı kaldırmadı. Geçen sürenin ardından Tözeren'in tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğüne giden avukatlar Mustafa Söğütlü ve Erdal Doğan, 1saatten fazla bekletildi ve memur olmadığı gerekçesi ile 5 dakika görüştürüldü.

TÖZEREN'DEN DOĞUM GÜNÜ MESAJI

Doğum günü olduğunu belirten Ayşegül Tözeren, avukatları aracılığıyla arkadaşlarına şu mesajı gönderdi:

"Bugün benim doğum günüm. On beş yılı aşkın süredir tıbba hizmet ediyorum... Belki bundan daha fazla Türkçe edebiyata katkı sunmaya çalışıyorum. Hep dayanışmaya, birlikte üretmeye inandım.

Evet, bugün benim doğum günüm. Dostlarımdan, arkadaşlarımdan tek dileğim... Bana reva görülen 6 adımlık kapalı bir hücre olduğundan...
göğe bakın.
Benim için.
Uzun Uzun..."

ARKADAŞLARI YOĞURTÇU PARKI'NDA BULUŞACAK

Ayşegül Tözeren'in arkadaşları bugün saat 20.00'de Tözeren'in yeni yaşını kutlayacak.

“DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN”

Tözeren’in gözaltında tutulduğu hücresinden gönderdiği mesaj kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Arkadaşları Tözeren’in mesajlarını paylaşarak doğum gününü kutuladı. Şair, yazar siyasetçi ve yayıncı dostlarından bazılarının yaptığı paylaşımlar şöyle: 

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan: “Senin adımlarının yanında 6 adımlık yerin lafı olmaz. @aysegultozeren doğum günün kutlu olsun. Elbette gökyüzüne uzun uzun bakacağız, senin için.”

HDP Milletvekili Leyla Güven: “Kadınlar bulundukları her alanda duruşlarıyla egemenlerin iktidarını sarstığı için hedef haline geliyorlar. Haydi kadınlar daha fazla dayanışma, daha fazla mücadele”

Yeni e dergisi: “Arkadaşımız, yazar, hekim, uzun ve bir mor dize @aysegultozeren doğum günün kutlu olsun. Orta ikiden terk çocuklar pastana mum dikecek bugün.”

Şair Betül Dünder: “Bütün ışıklar fazla bütün geceler fazla. Ayşegül uyumuyordur muhakkak... Uyku yok uyku yok. Doğum günün bugün. Bir özgürlük şarkısı mırıldanıyorum senin için.”

Yazar Ender İmrek: Yüreği sevgi, dayanışma ve direnç dolu, yüzü hep gülen @aysegultozeren’in hücreden yükselen kahkahalarını duyuyoruz... Doğum günün kutlu olsun!

Şair Ercan Y. Yılmaz: “Doğum günün kutlu olsun Ayşegül! İyi ki varsın, iyi ki tanımışım seni canım dostum. Umudum var, daha güzel günlere yürüyeceğiz ve ağaçlar dikeceğiz.”

Yazar Fehim Işık: “@aysegultozeren’in bugün doğum günü ve gözaltında... İyi ki doğdun! Rojbûna te pîroz be”

DAYANIŞMA SÜRÜYOR

Diğer yandan Ayşegül Tözeren’le dayanışmak için sosyal medyada kampanyalar yürütülmeye devam ediyor. Dostları “#AyşegülTözerenSerbestBırakılsın” ve “#AyşegülTözerenYalnızDeğildir” hashtag’ıyla paylaşımlar yapılıyor.(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mansur Yavaş'ın istifa çağrısı yaptığı Halk Ekmek Genel Müdürü istifa etti

SONRAKİ HABER

Afganistan'da Taliban kız lisesini ateşe verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...