21 Ağustos 2019 08:09

Yan yana gelmeye başladık

Biz liseli gençler olarak kitap fiyatları için, ulaşım ücretleri için, taleplerimiz ve sunduğumuz çözüm önerileri için mücadele edeceğiz.

Paylaş

Ayhan Sümer Anadolu Lisesi öğrencileri

Ankara/ Çankaya

Geçtiğimiz günlerde Ankara Ayhan Sümer Anadolu Lisesi’nden bir grup öğrenci olarak okulda karşımıza çıkan sorunları ve bunlara ne gibi çözümler bulabileceğimizi tartışmak için bir araya geldik. Fark ettik ki diğer lise öğrencilerinin yaşadıklarıyla benzer şeyler yaşıyoruz. Aslında her birimiz bu sorunlardan şikayet ediyoruz. Biz de akranlarımız gibi artan kantin fiyatlarından, ulaşım ücretlerinden, cinsiyetçi ve LGBTİ+ karşıtı söylemlerden, gerici ve tutucu tavırlardan, bilimle uzaktan yakından alakası olmayan eğitimden mustaribiz. Çözüm bulma konusuna geldiğimizde tekil bireyler olarak ilerlediğimizde sonuca varmakta sıkıntı çektiğimizi anladık. Bu sebeple gündeme dair tartışmalar yapabileceğimiz, kendi sorunlarımızı tartışabileceğimiz ve çözümler arayabileceğimiz, kısacası yan yana gelebileceğimiz ortamlar yaratmayı düşündük. Çünkü bugün bizim açımızdan parasız ve bilimsel eğitim talebi güncelliğini koruyor.

Biz liseli gençler olarak kitap fiyatları için, ulaşım ücretleri için, taleplerimiz ve sunduğumuz çözüm önerileri için mücadele edeceğiz. Taleplerimiz aynı, çözümlerimiz farksız. Hazır okulların açılmasına az bir vakit kalmışken Ankara’nın ayazında savrulmak istemiyoruz. Yaşamlarımızda ağaçların yeşerdiğini, baharın geldiğini görmek istiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Kapitalizm = İşsizlik ve kaygı içinde bir nesil

SONRAKİ HABER

Alevilik tarihine yazılı bir kaynak: ERGENÇ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...