18 Ağustos 2019 17:10

YTÜ öğrencileri: Okulumuzdaki millet bahçesi projesi iptal edilsin

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, Davutpaşa Kampüsünde yapılmak istenen millet bahçesinin ihale tarihi olan 5 Eylül'den önce iptal edilmesini istiyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TOKİ’nin ihale tarihini 5 Eylül olarak belirlediği Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsündeki millet bahçesi projesi, ihale tarihi açıklandığından bu yana üniversite öğrencilerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. Öğrenciler, üniversite yönetiminin ihale tarihinden önce projeyi iptal etmesini istiyor.

Matematik bölümünde okuyan Melih, projenin sunumuna dikkat çekerek detaylarını öğrenmek için okul yönetimiyle toplantılar yaptıklarını fakat bilgi alamadıklarını vurguladı: Oysa ki ben bu rüya projeyi en başından duyup heyecanlanmak isterdim. Projenin öğrencilerden, hocalardan, çalışanlardan kısaca bir grup insan hariç herkesten saklanmasının, rektörlüğün açık açık ‘Biz YTÜ'ye mükemmel bir proje hazırlığı içerisindeyiz’ diyememesinin üniversite yönetiminin de kampüste yaşayan öğrencilerin çoğunun projeyi istemediğinin farkında olduğunu göstergesidir.

"KARARLI BİR ŞEKİLDE REDDETMELİYİZ"

İnşaat Mühendisliğinde okuyan Ali ise, millet bahçesi projesini desteklemeyen öğrencilerin, bu projeye karşı birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin farkındalık oluşturmak ve güçlü bir ses çıkarmak için çok önemli olduğunu vurguladı. Ali, “Okul yönetimi aylar önce başlayan imza kampanyalarını, sosyal medya üzerindeki tepkileri ve dilekçeleri dikkate almak istemese bile, kararlı bir duruş sergilediğimiz ölçüde mecbur kalacaktır" dedi.

Öte yandan YTÜ öğrencileri yarın rektörlüğe dilekçe ile başvuracak. Öğrenciler fakültede de forum düzenleme kararı aldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Grev yasaklansa da üretimden gelen gücümüzü kullanırız"

SONRAKİ HABER

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa