08 Ağustos 2019 08:20
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ağustos 2019 12:01

Mersin'de orman yangını: Gülnar'da 3 hektar kızılçam ormanı zarar gördü

Mersin'in Bozyazı ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 15 hektar kızılçam ormanı zarar görürken Gülnar'da ise kontrol altına alınan yangında 3 hektar alan zarar gördü.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Mersin'in Bozyazı ve Gülnar ilçelerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Bozyazı'da 15 hektarlık kızılçam ormanında zarar oluşurken, Gülnar ilçesinde de ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 3 hektar alan zarar gördü.

İlçenin yüksek rakımdaki Tekmen bölgesindeki ormanda, gece saatlerinde yangın çıktı. İhbar üzerine orman işletme müdürlüklerine bağlı çok sayıda orman işçisi ile 20 arazöz ve 3 su tankı bölgeye yönlendirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz yaptığı açıklamada, bölgenin sarp kayalıklardan oluşması ve havanın karanlık olmasından dolayı sadece karadan müdahale edildiğini söyledi. Sabah saatlerinde helikopterlerle müdahale edildiğini kaydeden Yılmaz, "Yangın, ekiplerimizin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. İlk incelemelerde yaklaşık 15 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğünü tespit ettik. Yangının çıkış nedeni detaylı incelemelerin ardından netlik kazanacak." dedi. Yılmaz, bölgede soğutma çalışmalarının yapıldığını sözlerine ekledi.

GÜLNAR'DA 3 HEKTAR ALAN YANDI

Gülnar ilçesinde de ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 3 hektar alan zarar gördü.

Kuskan Mahallesi'ne bağlı Bademcik mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine orman işletme müdürlüklerine bağlı çok sayıda personel ile 4 arazöz, 2 su tankı ve yangın söndürme helikopteri bölgeye yönlendirildi. Yangının büyümesi üzerine bölgeye Mersin Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri de sevk edildi. Ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle yangını kontrol altına aldı.

Yaklaşık 3 hektar kızılçam ormanının zarar gördüğü bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

(Mersin/AA)

ÖNCEKİ HABER

Kurban Bayramı'nda sıcak hava etkisini sürdürecek

SONRAKİ HABER

Siverek Belediyesinden yol isteyen halka, "Bize oy vermediniz" cevabı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...