06 Ağustos 2019 13:09

Sinop'ta orman yangını

Boyabat ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sinop'un Boyabat ilçesinde çıkan orman yangınına çok sayıda itfaiye aracıyla müdahale sürüyor. Ancak Sinop Orman Bölge Müdürü Onur Kalaycı yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

AA'nın verdiği bilgiye göre, ilçeye bağlı İmamoğlu ile Koçak köyü arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle büyüyen yangını söndürmek için Sinop ve çevre illerden bölgeye ekipler sevk edildi. Yangının kontrol altına alınabilmesi için çok sayıda arazöz ve itfaiye aracıyla çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

DHA'nın verdiği bilgiye göre, yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları yapılıyor. Sinop Orman Bölge Müdürü Onur Kalaycı, yangınla ilgili açıklama yaptı. Kalaycı açıklamasında, "Müdürlüğümüzün 3 söndürme helikopteri, 8 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer, 20 teknik eleman, 40 yangın söndürme işçisi, 10 jandarma personeli ile yangın söndürme çalışması başlatılmıştır. Şu an itibarıyla yangın kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te Başpınar OSB işçileri zamlara tepkili: Kemal Sunal filmlerine döndü

SONRAKİ HABER

HDP’li Murat Çepni: Madencilik ruhsatı verilirken iklim krizi önemseniyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa