07 Ağustos 2019 10:12

Cargill işçileri direnişlerini İstanbul’a taşıyacak: Biz bu yoldan dönmeyeceğiz

Cargill işçileri, direnişlerini İstanbul'daki Cargill Genel Merkezi önüne taşıyor. İşçiler 20 Ağustos’ta İstanbul’da olacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

Tekgıda-İş’te örgütlendikleri için işten atılan ve açtıkları işe iade davalarını kazanan Cargill işçileri, patronun kararı temyize götürmesi üzerine direnişi İstanbul’da bulunan Cargill Genel Merkez binası önüne taşımaya karar verdi. 20 Ağustos’ta İstanbul’da olacak olan işçiler, “Biz bu yoldan dönmeyeceğiz, dönmeye de niyetimiz yok” dedi.

Bursa Orhangazi’de 1999 yılında nişasta bazlı şeker ve hayvan yemi üretmeye başlayan Amerika’nın gıda devi Cargill’de Tekgıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Cargill işçilerinin direnişi 478. gününde. İşçilerinin açtığı ve Bursa Orhangazi Adliyesinde görülen işe iade ve sendikal tazminat davasında mahke işten çıkarmaların ekonomik daralma sebebiyle değil sendikal örgütlenme nedeniyle yaşandığını, işçilerin işe iade edilmesini ve sendikal tazminat ödenmesine karar verdi. Kararın uygulanmasını isteyen işçiler, patronun kararı temyize götürmesi üzerine direnişlerini İstanbul’a taşımaya karar verdi. İşçiler, 20 Ağustos’ta İstanbul Ataşehir’de bulunan Cargill Genel merkezi önünde direnişe başlayacak.

20 AĞUSTOS 2019 SALI GÜNÜ İSTANBUL’DAYIZ

İşçiler adına konuşan Tekgıda-İş Sendika Uzmanı Suat Karlıkaya, “17 Nisan 2018 tarihinde sendika üye olduğu için işten atılan arkadaşlar bir direniş sergilemektedir. Bizler aylardır Cargill işvereninden ‘bir hata yapılmıştır ve bu hatadan dönmek bir erdemdir. Bu arkadaşları işbaşı yaptırmanın erdemli bir davranış olacağını belirttik. Bugüne kadar hiçbir yöneticinize yönelik en ufak kötü bir kelime kullanmadık. Yerel mahkeme arkadaşlarımızın sendikal sebeplerle işten çıkarıldığı hükmüne vardı ve onadı. Genel Başkanımız nezaketen Cargill genel merkezi arandı. ‘Bu işi uzatmayın, şirkete zarar vermeyin’ diyerek genel uyarıları yapmamıza rağmen Cargill’in istinaf yoluna gittiğini öğrendik. Bizler bunu hep söyledik, hep de söyleyeceğiz. Biz bu yoldan dönmeyeceğiz, dönmeye de niyetimiz yok. Ve biz artık Cargill direnişini İstanbul’a taşıyacağız. Bunu herkes bilsin. 20 Ağustos 2019 Salı günü Cargill işçileri olarak Paladium Tower’daki Cargill Genel Müdürlüğü önündeyiz. Bizim orada kalacak yerimiz yok. Biz orada sokaklarda yatıp, hakkımızı alana kadar İstanbul’da kalacağız. Mücadelemizin geri dönüşü olmadığını bir kere daha belirtmek istiyorum. Bizler İstanbul halkının Cargill işçilerini kucaklayacağını ve cargill işçilerine sahip çıkacağını biliyoruz. Toplumsal muhalefete buradan bir kez daha seslenmek istiyorum. Biz bu mücadeleyi hep beraber kazanacağız. Gemileri yaktık, geri dönüş yok” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ayşe Karaman'ın annesi ve avukatı: İntihar etmedi, öldürüldü

SONRAKİ HABER

Kelebekler Vadisi yapılaşmaya mı açılacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...