06 Ağustos 2019 18:33

Kanada Komünist Partisi: Kanada tekelleri dünyaya ve insanlara zarar veriyor

Kanada Komünist Partisi, Kaz Dağları’nda Alamos Gold tarafından işletilen altın madenine dönük protestolara destek mesajı yayımladı.


Fotoğraf: Önder Uygun

Paylaş

Kanada Komünist Partisi, Kaz Dağları'ndaki altın madenine karşı yapılan eyleme destek verdi. Partinin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kanada tekelleri ve Kanada emperyalizmi dünyaya, insanlara ve toprağa zarar veriyor” denildi.

Kanada Komünist Partisi, Kaz Dağları’nda Kanadalı şirket Alamos Gold tarafından işletilen altın madenine yönelik protestolarının ardından açıklama yaptı.

Altın madenine karşı dün yapılan eylemin haberi Kanada Komünist Partisi’nin Twitter hesabından “Kanada tekelleri ve Kanada emperyalizmi dünyaya, insanlara ve toprağa zarar veriyor” notuyla paylaşıldı.

Ormanların kesilmesinin küresel iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarını arttırdığı belirtilen paylaşımda, “Devam eden altın madeni oldukça kötü olacak. Bunun gibi endüstriyel ormansızlaştırmalar, küresel iklim değişikliğinin kötü etkilerini ve erozyonu arttırmakta, toprağa ciddi şekilde zarar veriyor. Ve hepsi Kanadalı bir maden şirketinin kârını arttırmak için” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP'nin fahri kurucularından Rüstem Zeydan partisinden istifa etti

SONRAKİ HABER

Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu vizesiz seyahat tarihini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...