06 Ağustos 2019 16:28

AKP’den Kaz Dağları açıklaması: Kesilen ağaçların yerine başka yere ağaç dikildi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Gerçek çevreci dostlarımıza kapılarımız her zaman açıktır.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYK toplantısı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kaz Dağlarında altın şirketinin ağaç katliamı yapmasıyla ilgili olarak, "Kaz Dağları ya da Türkiye'nin herhangi bir yerindeki çevre meselesiyle ilgili olarak çok yüksek bir hassasiyete sahibiz. Burada kesilen ağaçların yerine tamamı miktarınca fidan başka bir alana dikilmiştir. Söz konusu firmanın sözleşmesi gereği yapılacak işlemler bittikten sonra buranın ağaçlandırılması da tam olarak gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı. 
 
Çelik ayrıca yaşam alanı savunucularını gerçek ve gerçek olmayan diye ayırarark, “Gerçek çevreci dostlarımıza kapılarımız her zaman açıktır” dedi.

Çelik’in konuşmalarından satır başları şöyle: 

“(Suriye'de) Türkiye mazlumlara şemsiye olacak, bölge ve dünya barışına katkıda bulunacak güvenli bölge ve barış koridoru arayışı içerisindedir."

"(Orta Doğu coğrafyası) Dünyanın bütün devletleri oradayken Türkiye'nin orada olmasını yadırgamak, dünyanın bütün devletleri oradayken Türkiye'nin oraya sırt dönmesini teklif etmek son derece tehlikeli bir virüstür."

"(Eksen kayması tartışmaları) Türkiye'nin ekseni şurası ya da burası değildir. Türkiye'nin ekseni Ankara'dır."

"Türkiye'nin eksenini Batıdaki herhangi bir ülkenin başkentinde görenler, Türkiye milli bir politika ürettiği zaman bunu eksen kayması olarak ifade ederler."

"Kaz Dağları ya da Türkiye'nin herhangi bir yerindeki çevre meselesiyle ilgili olarak çok yüksek bir hassasiyete sahibiz."

“Burada kesilen ağaçların yerine tamamı miktarınca fidan başka bir alana dikilmiştir. Söz konusu firmanın sözleşmesi gereği yapılacak işlemler bittikten sonra buranın ağaçlandırılması da tam olarak gerçekleştirilecektir."
"Gerçek çevreci dostlarımıza kapılarımız her zaman açıktır. Herhangi bir diyalog eksikliği söz konu değildir."

“İzinler iktidarlarımız öncesinde 2001 yılında verilmiş. Mimarlar Odası üyesi, CHP'den defalarca milletvekili adayı olmuş bir şahıs tarafından SİT izninin kaldırılması sağlanmış."

“Bir partinin siyasi etikle ilgili laf etmesi için toksinlerini atması lazım. CHP için bunun başlangıcı İş Bankası hissesini Hazine'ye devretmek.” (HABER MERKEZİ)

 {{384370}}

ÖNCEKİ HABER

Aysel Borak: Bana Kürtçe müziği sevdiren dengbêjlik geleneğidir

SONRAKİ HABER

Cumhuriyet Muhabiri Seyhan Avşar’ın üç yıl hapsi isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...