06 Ağustos 2019 23:00

Salda Gölümüze Dokunma!

Tek adam iktidarı bu projeyi hayata geçirirse bir güzelliğimizin daha ticari yapı haline gelmesini izleyeceğiz.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Üniversiteye hazırlanan genç bir kadın  

Denizli 

Burdur’un Yeşilova İlçesi’ne bağlı günlük 30 bin ziyaretçisi olan Salda gölü  turistlerin vazgeçilmez yeri haline geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Burdur’da yapılacak “Salda Gölü Millet Bahçesi” ihalesi 31 Temmuz’da gerçekleştirildi. Fakat bu zamana kadar on binlerce turistin akın ettiği Salda Gölü hem zarara uğramamış hem de korunaklığına devam etmiştir. Bu yüzden doğa harikası olan Salda Gölü’ne herhangi bir yapılaşma istemiyoruz. Eğer Millet Bahçesi projesi hayata geçecek olursa bu yeni yapılandırma oranın doğal bir yaşam alanı olmaktan çıkıp ticari bir alana dönüşmesine neden olacaktır. 

HEP BİRLİKTE DOĞAMIZI KORUYALIM! 

Tek adam iktidarı bu projeyi hayata geçirirse bir güzelliğimizin daha ticari yapı haline gelmesini izleyeceğiz. Onu,  anıları ve tarihi ile yok etmiş olacağız. Tüm bunların yaşanmaması için tek adam rejiminin ‘gerekli’ diyerek halkı kandırmaya çalıştığı bu doğa katili projenin iptali için birlikte mücadele edelim. Hep birlikte tarihimizi, doğamızı, beyazımızı koruyalım. Salda Gölü katillerine meydan okuyalım. Ona sahip çıkalım. Salda Gölümüze Dokunma! 

Salda'ya dokunma 

İsmail GÜLTEKİN 

Denizli 

Güzel ülkemizin dağlarına, ormanlarına, verimli topraklarına, denizlerine zarar vermekten çekinmeyen rantçı, işbirlikçi doğa katliamcıları bu sefer de Türkiye’nin en güzel gölü olan Salda'ya gözlerini dikti. Barındırdığı endemik türleriyle aynı zamanda uluslararası bir öneme sahip olan göl önemli bir kuş, doğa ve bitki alanı Dünya'da Mars ile aynı özellikleri taşıyan iki yerden biri olması da Salda Gölü’nün sadece ülkemiz için değil dünyamız için farklı bir öneme sahip olduğunu göstermektedir. CHP Denizli Örgütleriyle ve B.E Kültür Evi olarak doğal dengeyi, düzeni bozmaya çalışan herkese karşı doğanın yanında olacağız. 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Yıkımların ve direnişin kenti Düzce

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da halk otobüsü ile iş makinesi çarpıştı: 5 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...