03 Ağustos 2019 13:42

Atlas Denim'de sendikal faaliyeti engellemekten 8 kişiye dava açıldı

Öz İplik-İş Sendikası yöneticilerinin Atlas Denim önünde saldırıya uğramasıyla ilgili darp ve sendikal faaliyetleri engelleme suçundan 8 kişiye dava açıldı.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Öz İplik-İş Sendikası yöneticilerinin Atlas Denim önünde saldırıya uğraması ile ilgili darp ve sendikal faaliyetleri engelleme suçundan 8 kişiye dava açıldı. İlk duruşma 5 Ağustos’ta görülecek.

Mayıs ayında işçilerin Öz İplik-İş Sendikasına üye olduğunu öğrenen Atlas Denim patronu, yöneticiler aracılığı ile usulsüz şekilde işçilerin e-Devlet şifresini istemişti. Şifresini vermek istemeyen işçilerden de e-Devlet sistemine girip sendikadan istifa etmelerini istedi. Bunun üzerine sendika işçilere, e-Devlet şifrelerini vermemeleri yönünde uyarıda bulunmak için bildiri dağıttığı sırada Öz İplik-İş Şube Başkanı Murat Kunt ve Örgütlenme Uzmanı Sedat Çetin saldırıya uğramışlardı. Darp raporu alan sendikacıların şikayeti üzerine açılan davanın ilk duruşması 5 Ağustos tarihinde görülecek. Örgütlenmenin anayasal bir hak olduğunu belirten Kunt, bu konunun takipçisi olacaklarını ve Atlas Denim’de örgütlenme çalışmalarından vazgeçmediklerini dile getirdi. Sanıkların ifadelerinde kendilerinin kaçarken düştüğünü iddia ettiğini dile getiren Kunt, saldırı olduğu sırada kameraların kayıtta olduğunu ve daha sonra sildirildiğini dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

Ezidi Katliamı'nın yıl dönümü: Kadın kırımına karşı mücadele günü ilan edilsin

SONRAKİ HABER

Kuran kursunun Murat Nehri'ne pikniğe götürdüğü 5 çocuk yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...