01 Ağustos 2019 18:36

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, kampüste millet bahçesi istemiyor

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsüne yapılmak istenen millet bahçesine üniversite öğrencileri tepkili. Öğrenciler, yurt ve kütüphane ihtiyaçlarının karşılanmasını talep ediyor.

YTÜ öğrencilerinin Twitter paylaşımları

Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsüne yapılmak istenen millet bahçesi projesinin ihale tarihi TOKİ tarafından 5 Eylül 2019 olarak açıklandı. İlk detayları mart ayında yayınlanmaya başlanan proje, ihale tarihinin kesinleşmesi ile birlikte öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Twitter ve sosyal medyada bir araya gelen öğrenciler, internet üzerinden başlatılan çeşitli imza kampanyaları ile de tepkilerini dile getiriyor. "Yıldız millet bahçesi olmasın", "YTÜ' de millet bahçesi istemiyoruz" gibi sloganlar etrafında yayılan tepkiler arasında başta, üniversitenin konumlandığı arazinin tüm olanaklarına rağmen kütüphane, yurt vb. alanların öğrenci kapasitesini karşılamadığı, buna rağmen millet bahçesi projesinin bu gibi acil ihtiyaçlara tercih edildiği yer aldı.

Önceki gün hem proje hakkında bilgi almak hem de yurt ve kütüphane ihtiyacını dile getirmek için rektörlüğe giden öğrencilere, en yakın tarih olarak 2020 yılı gösterilmişti.

Sosyal medyada, millet bahçesi projesinin iktidar tarafından seçim vaadi olarak ortaya atıldığını belirten öğrenciler, bu projenin politik çıkarlar ve rant kaygısı ile hayata geçirilmek istendiğini, üniversite öğrencilerinin yararına ve taleplerine denk düşen bir tarafı olmadığını da belirttiler. Aynı şekilde projenin üniversite içindeki bileşenlere sorulmadan onaylanmasının da üniversitenin demokratik ve özerk yapısına ters düşen bir uygulama olduğu vurgulandı.

Proje hayata geçirildiğinde, üniversite içerisine dışarıdan yapılacak olan girişler dolayısıyla duyulan güven kaygısı öğrenciler tarafından çokça dile getiriliyor. Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, tüm bu nedenlerden ötürü millet bahçesi projesinin üniversitenin dokusuna uymadığını, kampüs yaşamının bu projeden zarar göreceğini ifade ediyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK Kocaeli Şubeler Platformu emekçilere dönük polis saldırısına tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Yeni Malatyaspor, Olimpija Ljubljana'yı rövanş maçında 1-0 mağlup etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...