20 Temmuz 2019 08:25

Boğulma vakaların yaşandığı Urfa'da sadece 8 yüzme havuzu bulunuyor

Sulama kanalları ve Fırat Nehri'nin her yıl onlarca can aldığı Urfa'da, Büyükşehir Belediyesi 2 milyon nüfuslu şehre 8 havuzla hizmet veriyor. 

Fotoğraf: Fırat Topal/Evrensel

Paylaş

Sıcakların gündüz saatlerinde 40 dereceyi aştığı Urfa’da, yurttaşlar yaşamsal tehlikesi bulunmasına rağmen serinlemek için sulama kanalları ve Fırat Nehri'nde yüzüyor. Her yıl onlarca insanın boğulma sonucu yaşamını yitirdiği kanal ve nehre alternatif olarak Urfa Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı havuz sayısı ise sadece 8.

Nüfusu 2 milyon 31 bin olan kentte, belediye tarafından açılan 8 yüzme havuzu yeterli olmuyor. Urfa’nın 7 ilçesinde belediyeye ait havuz bulunmazken, 3 ilçesinde de 1'er havuz var. Günlük yüzlerce kişinin girdiği bu havuzlar, hijyenik koşullardan da oldukça uzak.

8 KİŞİ BOĞULDU

Urfa’da basına yansıyan kanal ve nehirdeki 8 boğulma vakasının tamamı, havaların en sıcak olduğu Haziran ve Temmuz aylarında yaşandı. Ülkenin en sıcak kentleri arasında yer alan Urfa’da, belediyenin havuzlarına gidemeyen çocukların serinleme noktaları süs havuzları ya da Balıklıgöl Platosundaki su kanalları. (Urfa/MA) 

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ Geliştirme Vakfı: Yurt yapılmasına muvafakatımız yok

SONRAKİ HABER

Çocuğuna cinsel istismarda bulunan babaya 30 yıl hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...