16 Temmuz 2019 13:28

Siverek’te 6 kişinin öldürülmesiyle ilgili Eski AKP'li vekilin oğlu tutuklandı

Urfa Siverek'te, 6 kişinin yaşamını yitirdiği katliamla ilgili Eski AKP Milletvekili Zülfikar İzol’un oğlu Bozan İzol da tutuklandı.

Dilan İzol'un kayda aldığı görüntülerden ekran alıntısı alınmıştır.

Paylaş

Urfa Siverek'te, 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı katliamla ilgili gözaltına alınan Eski AKP Milletvekili Zülfikar İzol’un oğlu Bozan İzol tutuklandı. Olayla ilgili tutuklu sayısı 7'ye yükseldi.

NE OLMUŞTU? 

15 Haziran'da, Urfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi'nde haber ajanslarına "İzol ailesi arasındaki  arazi anlaşmazlığı çatışması” diye diya yansıyan olayda Zozan İzol (42), Mustafa Serdar (24), Meral İzol (42) ve Hakkı İzol (49) yaşamını yitirdi. Rıdvan Buluş (30), Serdar Delen (31) ise kavgayla ilgileri olmadıkları halde olay sonrası bölgeyi terk edenlerin otomobilinin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Olayda Yusuf Rojhat İzol, Cihan İzol, Serhat Ferman İzol, Cemal İzol ve Mehmet Metin İzol ise çeşitli yerlerinden yaralandı.

Ancak olayı kayıt altına alan ve akrabaları öldürülenler, yaşananın çatışma değil tek taraflı bir katliam olduğunu söylemişti. 

TUTUKLU SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Olayın ardından gözaltına alınan Bülent, Cihan, Cemal, Ferman, Mehmet ve Yusuf Rojhat İzol çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Olay günü kaçtığı belirlenen eski Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol’un oğlu Bozan İzol, jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. İlçe Jandarma Karakolu'ndaki işlemlerinin ardından Siverek Adliyesinde sevk edilen Bozan İzol, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 7'ye yükselmiş oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransa Çevre Bakanı François de Rugy istifa etti

SONRAKİ HABER

SBF Dekanlığı, öğrencilerin çıkardığı fanzini bildiri sayıp ceza verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...