15 Temmuz 2019 11:47

Meslek hastalığı soruları, "web sitesinde var" denerek yanıtsız bırakıldı

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, meslek hastalıklarını Bakan Selçuk'a sordu. Bakan, "web sayfasında var" diyerek Gürer'in sorularını yanıtsız bıraktı.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, 2013-2018 yılları arasında meslek hastalığı tanısı konulan ve yaşamını yitiren kişilere ilişkin verilen soru önergesini “Meslek hastalıklarına ilişkin veriler Sosyal Güvenlik Kurumu web sayfasında yer almaktadır” diyerek yanıtsız bıraktı.

Ülkemizde ortalama 100 bin ile 300 bin arası çalışanın meslek hastalığına yakalandığını, açıklamalara göre ise her yıl ortalama 15 bin işçinin meslek hastalıklarına bağlı olarak hayatını kaybettiğine dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a “2013-2018 yılları arasında meslek hastalığı tanısı konulan kişi sayısı kaçtır? Bu hastalıklar hangileridir? Meslek hastalığı tanısı konularak yaşamını yitirenlerin sayısı kaçtır? Bakanlığınızca meslek hastalıklarının engellenmesi-azaltılması yönünde çalışma yapılmakta mıdır?" şeklindeki soruları yöneltti.

BİR AN ÖNCE RAKAMLAR AÇIKLANSIN

Gürer’in sorularına, yanıt veren Selçuk, “Meslek hastalıklarına ilişkin veriler Sosyal Güvenlik Kurumu web sayfasında yer almaktadır” şeklinde cevap verdi. Verilen yanıta tepki gösteren Gürer şunları söyledi: “Sayın Bakan uzun uzun cevap vermiş, ancak web sitesinde olmayan önemli rakamları vermekten kaçınarak web sitesini adres göstermiş. Önceki dönemde Bakanlar bu tür sorulara cevap verirdi. Atanmış olan Sayın Bakan, bu konuda kamuoyunu doğru bilgilendirmelidir. Bakan’ın bir an önce bu rakamları açıklamasını istiyorum.” Gürer, ayrıca Türkiye’de meslek hastalıklarına karşı alınan önlemlerin yetersiz kaldığına dikkat çekerek, “Meslek hastalıkları ile ilgili tedavi veren sadece iki hastane mevcuttur. Meslek hastalıkları dijital çağ ile çeşitlenmiştir. Bu bağlamda ülkemizde gereken önlemler ne yazık ki kâğıt üzerinde kalmaktadır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

15 Temmuz darbe girişimi: Siyasi ayak araştırılmadı, sorular yanıtsız

SONRAKİ HABER

Ekrem İmamoğlu: İlişiklerini kesmeyenler için suç duyurusunda bulunacağım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa