14 Temmuz 2019 16:42

Hayalet üniversiteler: İki hukuk fakülte birleşse bir fakülte etmiyor!

"Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hukuk Fakültesinin 4, İzmir Bakırçay Üniversitesinin 3 öğretim üyesi var. İki okul birleşse bir hukuk fakültesi açamayacak iken iki hukuk fakültesi açmışlar."

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Üniversite yerleştirme kontenjanlarının 19 Haziran’da açıklanmasının ardından öğretim görevlilerinin yetersiz sayıda olduğu bölümler ve öğrencisiz hayalet fakülteler tekrar gündeme geldi.

4 öğretim görevlisi ile yeni açılan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Sayıştay’ın raporunda yer alan öğrencisiz 10 öğretim görevlisinin olduğu Namık Kemal Üniversitesi Hukuk Fakültesine pek çok üniversite tartışmaların odağında yer alıyor.

"EĞİTİMDE GERİLEMEYE NEDEN OLACAK"

Özyeğin Üniversitesi Kurucu Üyesi olan Erhan Erkut konuyu gündeme taşırken, “2019 Üniversite Kontenjanları: YÖK Öğreniyor Mu?​” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Siyasi nedenlerle açılan bölümlerden bahseden Erkut, bunun eğitimde gerilemeye neden olacağını belirterek doğru işleyen bir eğitim sistemi için öğretim görevlileri sayısı ile öğrencilerin sayısının orantılı olması gerektiği vurgusunu yaptı. YÖK’ün bu seneki kontenjanları incelendiğinde bunun gözetilmediğini söyleyen Erkut, kontenjanlardaki gerilemeye rağmen öğretim görevlilerinin sayısının artırılmasını eleştirdi.

Erhan Erkut sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı:

“Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin yeni açılan Hukuk Fakültesinin sadece 4 öğretim üyesi ve İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin sadece 3 öğretim üyesi var! Yani bu iki okul birleşse bir hukuk fakültesi açamayacak iken iki hukuk fakültesi açmışlar.”

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mustafa Sarıgül: Munzur Gözeleri projesi, mini bir barajdır

SONRAKİ HABER

Taklacı güvercinler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...