12 Temmuz 2019 08:39

AKP'lilerden Fındıklı Belediyesine karşı "PKK renkleri" provokasyonu

Rize'nin Fındıklı ilçesinde belediyeye bağlı gönüllüler caddelerin kenarlarındaki taşları rengârenk boyarken AKP'liler "PKK renkleri" diyerek provokasyon yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

31 Mart'ta Ercüment Şahin Çervatoğlu'nun kazanmasıyla AKP'den CHP'ye geçen Fındıklı Belediyesinin ilçedeki cadde ve sokakların kenarlarındaki taşları renklendirmesi AKP'lilerin provokasyonuna hedef oldu.

Göreve gelir gelmez makam odasının kapısını söken ve kadınlar ile çocukların sorunlarıyla ilgili çalışmalar başlatan Çervatoğlu, ilçenin cadde ve sokaklarını da renklendirmeye başladı. Ancak kadın ve ekeklerin gönüllü olarak başlattığı boyama çalışmaları devam ederken bir grup provokatör, renklerin PKK renklerini çağrıştırdığı şeklinde propaganda yaptı.

"AKP'LİLER ÇERVATOĞLU'NUN ÇALIŞMALARINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR"

Seçimi kaybeden AKP'lilerin bu yöntemlerle Çervatoğlu'nun çalışmalarını engellenmeye çalıştıklarını belirten CHP temsilcileri, provokatif saldırılara karşı belediye başkanlarının yanında olacaklarını açıkladı.

ÇERVATOĞLU: KİMSE FINDIKLI'NIN HUZURUNU KAÇIRAMAYACAKTIR

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu'da yaşananlara ilişkin Facebook hesabından açıklama yaptı. "Hiç kimse Fındıklı’nın huzurunu kaçıramayacaktır" diyen Çervatoğlu, tüm kurumları sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti ve Fındıklı halkını sorumlu davranmaya çağırdı.

Çervatoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Son zamanlarda şahsıma ve şahsımı hedef alarak belediyemiz çalışmalarına karşı bir avuç çıkar gruplarının ve kişilerin çamur atma yarışına girmiş olduklarını görmekteyiz. Bu tür bir karalama yarışına girenler öncelikle kendi geçmişlerine ve toplumsal yaşamdaki yerlerine baksınlar. Çamurlar içerisinde yüzdüğünüzü unutmayınız. Çamurlarınızı bizi karalayarak temizleyemezsiniz. Hele hele benim hakkımda ferman yazmaya çalışanlar da öncelikle kendi yaşamlarına ve geçmişlerine bakarak hareket etmeye çalışsınlar.

Bizim adımız da soyadımız da Fındıklı. Bizlerin aydınlık yarınlar için çocuklarımıza sözümüz var. Fındıklı’da mecimiz var. Bizler eşitlik, özgürlük, adalet ve hakkın yanında olanlarız. Bizler üretenin yöneten olduğu bir anlayışın savunucuları ve tüm yetkinin Fındıklı halkında olduğuna inananlarız. Fındıklımız bir avuç çıkarcının veya pislik içerisinde yaşayanların değildir, Fındıklı halkınındır.

Son olarak da hiç kimse Fındıklı’nın huzurunu kaçıramayacaktır. Tüm kurumları, sorumluları sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyor, Fındıklı halkını da sorumlu davranmaya çağırıyorum."

ÖNCEKİ HABER

9 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı

SONRAKİ HABER

Aliağa'da işten atılan belediye işçisi: Bizlere yapılan zulmü unutmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...