10 Temmuz 2019 19:50

Almanya silah ihracatını 2019'un ilk yarısında artırdı

Almanya 2019 yılının ilk yarısında 5,3 milyar avroluk silah ve askeri malzeme satışına onay verdi.

Fotoğraf: Paul Labbe/ABD Hava Kuvvetleri

Paylaş

Almanya bu yılın ilk yarısında 5,3 milyar avroluk silah ve askeri malzeme satışına onay verdi. Böylece yılın ilk yarısında onay verilen satışlar, 2018’de bütün yıl onay verilen satışlardan yaklaşık 500 milyon avro fazla olması dikkati çekti. Almanya'nın bu yılın ilk yarısında en fazla satış yaptığı ülke 1,76 milyar avro ile Macaristan oldu.

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'de Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı kaynak gösterilerek yayınlanan bir habere göre, Alman hükümeti, bu yılın ilk yarısında 5,3 milyar avroluk silah ve askeri malzeme satışına onay verdi. Alman hükümeti, geçen yıl 4 milyar 820 milyon avroluk silah ve askeri malzeme satışına onay vermişti. 2017’de 6 milyar 240 milyon avro, 2015’te ise 7,86 milyar avro silah ve askeri malzeme satışına onay vermişti.

Satışların yüzde 60’ı da (yaklaşık 3,2 milyar avro) Avrupa Birliği veya NATO üyesi ülkelere oldu. Bu oran geçen yıl yüzde 47,2 olarak kayıtlara geçmişti.

İnsan hakları ihlalleri ve Yemen'de Husilerle savaşan koalisyon güçlerine öncülük eden Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) destek veren Mısır, 802 milyon avro ile Macaristan’ı izledi.

Almanya'nın Macaristan'ı 802 milyon avroluk silah satışı ile Mısır izledi. Güney Kore, ABD, Avustralya ve Birleşik Arap Emirlikleri de silah ticreti yapılan diğer ülkeler oldu. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Gezi davasının mahkeme başkanı HSK kararnamesi ile değişti

SONRAKİ HABER

Bingöl’de AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...