10 Temmuz 2019 18:26

Nevşin Mengü: Erdoğan, Aydın Doğan'a CNN Türk'ten ayrılmam için mesaj iletti

Gazeteci Nevşin Mengü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, o dönem CNN Türk'ün sahibi olan Aydın Doğan'a işten atılması mesaj ilettiğini söyledi.

CNN Türk yayınından alınmıştır.

Paylaş

Gazeteci Nevşin Mengü, CNN Türk'ten ayrılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o dönem CNN Türk'ün sahibi olan Aydın Doğan'a mesaj ilettiğini söyledi.

Nevşin Mengü, Suat Toktaş’ın TV 5'te sunduğu Düşünme Vakti programında gazetecileri hedef haline getiren SETA'nın 'Yabancı Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları' raporunu değerlendirirken, CNN Türk'ten ayrılma sürecini anlattı. Mengü işten atılmasının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Aydın Doğan'a mesaj iletmesi üzerine gerçekleştiğini belirtti.

Mengü, "CNN Türk'ten ayrılmak durumunda kaldım. Cumhurbaşkanı ile Sayın Trump'ın görüşmesinin sadece 23 dakika olduğunu söyledim. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı sinirlendi ve Aydın Bey'e (Aydın Doğan) mesaj iletti. Bu hanımefendinin işine bakılsın diye" dedi.

Mengü "Bu bilgi mi, duyum mu?" sorusu üzerine "Yani Fikret Bila da herhalde bunu doğrular. Fikret Bey'e sorsak. O da uçaktaydı çünkü. Dolayısıyla ayrılmak durumunda kaldım, CNN Türk'ten…" yanıtını verdi.

2017 yılında CNN Türk Ana Haber sunucusu olarak çalışırken Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmeyi değerlendiren Nevşin Mengü, Erdoğan-Trump görüşmesinin kısa sürmesiyle ilgili “Girdi çıktı 23 dakika” ifadesini kullanmıştı.

Mengü, CNN Türk'ten ayrılmasını Twitter hesabından attığı "Dönücem :) Yakında görüşürüz" ve “Severek ayrıldık. Olur bazen öyle. Hayırlısı olsun” ifadesiyle duyurmuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Beşler ve Vedat Aydın mezarı başında anıldı 

SONRAKİ HABER

Gezi davasının mahkeme başkanı HSK kararnamesi ile değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa