10 Temmuz 2019 11:41

Ecem Balcı'nın babası: Kızım kanseri yendi, katilini yenemedi

Kocaeli'de öldürülen Ecem Balcı'nın davasının 5. duruşması görülecek. Baba Balcı, herkesi dayanışma için duruşmaya çağırdı.

Fotoğraf: Diren Çelik/Kocaeli Fikir

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 5 Ocak 2018 günü kaybolduğu söylenen ve daha sonra katil zanlısı Süleyman Kara'nın itirafı sonrası, ölümünden 43 gün sonra gömüldüğü yerde bulunan Ecem Balcı'nın davasında 5. duruşma görülecek.

11 Temmuz’da görülecek duruşma öncesi Evrensel'e konuşan Ecem Balcı’nın babası Gökhan Balcı, Kocaeli Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya katılım çağrısı yaptı. Herkesi adliye önüne beklediğini belirten baba Balcı, "Katil şimdi, polis sorgusunda, savcılık sorgusunda ve nöbetçi mahkemede söylediklerini mahkemede kabul etmiyor. Ben ülkemde hâlâ adaletin olduğuna inanıyorum. En ağır şekilde cezalandırılacağına eminim. Bunun dışında başka bir şeyin olacağına inanmıyorum" dedi.

"BEŞİKTAŞLIYIZ, O YÜZDEN ASİYİZ!"

Kızının 16 yaşında kanseri yendiğini ama katiline "yenik" düştüğünü ifade eden Balcı, "Ecem’e 16 yaşında göğüs kanseri teşhisi kondu, ameliyat oldu ve kanseri yendi. Ecem her zaman çok başarılı, heyecanlı ve asi biriydi. ‘Biz Beşiktaşlıyız, o yüzden asiyiz’ derdi, maçları kaçırmazdı. Bir ölçüde Beşiktaş sevgisiyle kanseri yendi. Kızım bir tek katilini yenemedi. Çünkü tanıdığı biriydi, hiç beklemediği bir anda ve yerde cinayete kurban gitti. 43 gün sonra katilin itirafıyla cesedi bulundu. Ecem’i bulunduğu yerden 43 gün sonra çıkardık" dedi.

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ: Yurt inşaatını tekrar gözden geçireceğiz

SONRAKİ HABER

Adanalı emekçiler: Pazara girsinler, enflasyonu görsünler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...