10 Temmuz 2019 08:22

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'nin S-400 açıklamasına yanıt verdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün S-400'ler ile ilgili yaptığı açıklamaya yanıt verdi, "Cumhurbaşkanımız ile Trump arasındaki görüşmenin ruhuyla bağdaşmıyor" dedi.

Fotoğraf: Vitaly V. Kuzmin/Wikimedia Commons (CC-BY-SA 4.0)

Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin "Türkiye'ye S-400 tedariğine ilişkin tavrı değişmedi" açıklamasına yanıt olarak "Bu açıklama Cumhurbaşkanımız ile ABD Başkanı Trump'ın G20 Zirvesi sırasında gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriği ve ruhuyla bağdaşmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus'un S-400'ler ile ilgili yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Hami Aksoy, "Yapılan açıklama, Sayın Cumhurbaşkanımız ile ABD Başkanı Trump'ın G20 Zirvesi sırasında gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriği ve ruhuyla bağdaşmamaktadır" dedi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI "TAVRIMIZ DEĞİŞMEDİ" DEMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımına ilişkin açıklamalarında "Neredeyse her gün Türkiye'nin S-400'ün kontrolünü ele geçirdiğini bildiren haberler alıyoruz" diye Ortagus, şu açıklamayı yaptı: "Türkiye'ye S-400 tedariğine ilişkin tavrımız değişmedi. Ankara'nın, anlaşmayı sürdürürse F-35 programına katılımı dahil çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacağını söyledik" ifadelerini kullanmıştı.

CAATSA yaptırımlarını içeren tasarının Kongre'den geçtiğini hatırlatan Ortagus, "Türk makamları, Kongre'den geçmiş olan tasarının CAATSA yaptırımlarıyla ilgili olduğunu biliyor. Pompeo ve bu bakanlığın bu konuda inanılmaz derecede tutarlı olduğunu düşünüyorum. Ben ya da bakanın (Pompeo'nun) değiştiğini söylediği hiçbir şey yok" dedi.

SURİYE SINIRINDA HAZIRLIK

S-400 hava savunma sisteminin ilk bataryasının, Suriye sınırına konuşlandırılacağı bildirildi. DHA’nın geçtiği habere göre ilk bataryanın, 911 kilometrelik Suriye sınırının orta noktası olarak kabul edilebilecek olan 'Şah Fırat' operasyonu ile yeni yerine taşınan Süleyman Şah Türbesi'nin yakınlarındaki Urfa'nın Birecik ilçesi yakınlarına konuşlandırılması bekleniyor. İkinci bataryanın ise Mersin veya Hatay'a konuşlandırılabileceği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

GDA, SETA Vakfı hakkında suç duyurusunda bulundu

SONRAKİ HABER

Papua Yeni Gine'de kabile katliamı: 24 kişi öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...