Saica Pack fabrikasından atılan işçilerin direnişi 41'inci gününde

Sakarya Söğütlü'deki Saica Pack fabrikasından Selüloz-İş sendikasına üye oldukları için atılan 6 işçinin sendikalı olarak işe geri dönmek için başlattıkları direniş 41'inci gününde sürüyor.

09 Temmuz 2019 07:13
Paylaş

Sakarya Söğütlü’de 3. OSB'de bulunan Saica Pack fabrikasında Türk-İş'e bağlı Selüloz-İş sendikasına üye oldukları için işten atılan 6 işçinin işe geri dönmek için başlattıkları direniş devam ediyor. İşçiler fabrika önünde kurdukları çadırda 41 gündür direnişlerini sürdürüyor.

Fabrikaya ziyarete gelen Saica Pack Türkiye Genel Müdürü Akın Berk Önder ve İspanya’dan bir fabrika temsilcisi fabrika önünde işçiler tarafından "Sendika hakkımız engellenemez", "Ölmek var dönmek yok" sloganlarıyla ve valkışlarla protesto edildi.

Ağır çalışma koşullarına karşı sendikaya üye olan işçiler, diğer fabrikalarda çalışan işçilere de sendikalaşma çağrısında bulundu ve direnişlerine daha çok destek beklediklerini söyledi.

Protesto sonunda açıklama yapan Sakarya Selüloz-İş Genel Başkan Vekili Aydın Parlakkılıç, buradaki direnişlerine sonuna kadar devam edeceklerini söyledi. Önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir basın açıklaması örgütleyeceklerini söyleyen Parlakkılıç, Eskişehir’de bulunan fabrika önüne de gideceklerini, gerekirse genel merkeze gidip seslerini çıkarmaya devam edeceklerini belirtti. Parlakkılıç, kitle örgütlerine ve sendikalara dayanışma çağrısında bulundu. (Sakarya/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Mavi Işıklar solisti Nejat Toksoy yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Ormanlık alanda işkence davasında tutukluluğa devam kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...