15 Ekim 2012 15:25

Gazeteci Duman'ın müebbet hapis cezasına onay

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Atılım Gazetesi Eski Yazı İşleri Müdürü Hatice Duman ile birlikte deri işçisi Güllüzar Erman ve Ahmet Doğan'a verilen müebbet hapis cezasını onarken, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü Necati Abay'a verilen 15 yıl cezayı ise, bozdu.Yargıtay 9. Ceza Dairesi, İstanbul 12. Ağ

Gazeteci Duman'ın müebbet hapis cezasına onay
Paylaş

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında ‘örgüt yöneticiliği’ iddiasıyla 18 yıl 9 ay ve müebbet hapis cezası verilen gazeteciler Necati Abay, Hatice Duman ile deri işçisi Güllüzar Erman ve Ahmet Doğan'ın davasını görüştü. Yargıtay, Atılım Gazetesi Eski Yazı İşleri Müdürü Hatice Duman, Güllüzar Erman, Ahmet Doğan'ın müebbet hapis cezalarını onadı. Yargıtay, Tutuklu Gazeteciler Dayanışma Platformu Sözcüsü olan Necati Abay'a ‘örgüt yöneticiliği’nden verilen 15 yıl hapis cezasını bozarak, Abay'ın ‘örgüt üyeliği’nden yargılanmasını istedi.

'HİÇBİR DELİL TARTIŞILMADI'

Davanın Yargıtay aşamasında Güllüzar Erman'ın avukatlığını yapan Avukat Pınar Akdemir ise, davanın Yargıtay sürecini DİHA'ya değerlendirdi. Akdemir, dava sürecinde savcının hazırladığı iddianamenin sanıklar için yazılan bölümlerinin hepsinin birbirinin aynısı olduğunu belirterek, ‘Yerel mahkeme de çok küçük kelime değişiklikleriyle ama yine de hiçbir değerlendirme yapmadan hükmünü kurmuştur. İddianamenin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen tüm celselere, beyanlara, tanıklara ve belgelere rağmen hiçbir delil tartışılmamıştır’ dedi.

'DELİL VE KANIT YOK CEZA VAR'

Kendi müvekkili hakkında 3 iddia bulunduğunu söyleyen Akdemir, ‘Bunlardan birinin Akbank Şubesi'nin silahla gasp edilmesi, diğerinin Adem ve Hakkı Köse adlı kişilerin gasp edilmesi ve FESK aldı silahlı seksiyonun 2. hücresinin içerisinde yer almasıdır. Ancak gerek dava sürecine gerek ise yargılama sürecine baktığımız zaman bunlarla ilgili somut hiç bir şey görülmemektedir. Bankadan elde edilen delilerin hiçbirinde parmak izi bulunmamıştır. Yani delil ve kanıt yok ceza var. Yerel mahkeme kendi delilerini bile tartışmadan çok ağır bir karara hükmetmişti ancak ne yazık ki Yargıtay'da bu karara uydu’ dedi. Akdemir, aile ile görüştükten sonra davayı AİHM'ye taşıyacaklarını belirtti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Baraj, köyü adaya dönüştürdü!

SONRAKİ HABER

'Üniversitemizi terk etmiyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...