03 Temmuz 2019 11:14

Gazeteci Sibel Hürtaş ve Hayri Demir'in duruşması aralık ayına ertelendi

Gazeteci Sibel Hürtaş ve Hayri Demir'in davası aralık ayına ertelendi. Yurt dışı yasaklarıysa kaldırılmadı.

Fotoğraflar: @Sibelhurtas, @HayriDemir_ /Twitter

Paylaş

Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş, Gazeteci Hayri Demir ve HDP'lilerin de içinde olduğu davanın 5. duruşması Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 11 kişinin tutuksuz yargılandığı duruşmaya Sibel Hürtaş ve Hayri Demir katıldı. Mahkeme heyeti başkanı, Türk Ceza Kanunu (TCK) 301. maddeden soruşturma izni için Adalet Bakanlığına yazılan müzekkereye cevap gelmediğini kaydetti.

Avukat Nuray Özdoğan “Müvekkillerim yönünden yurt dışına çıkış yasakları halen devam etmektedir. Adli kontrol devamının dosyaya bir yarar sağlamayacağı kanaatindeyiz. Müvekkilim Sibel Hürtaş basın mensubudur. Bu nedenle yurt dışına çıkışının yasaklanması cezalandırmaya dönüşmüştür” diyerek tüm müvekkillerin adli kontrollerinin kaldırılmasını istedi.

Avukat Alişan Şahin ise 301. maddenin anayasanın eşitlik ile düşünce ve ifade hürriyeti ilkelerine aykırı olduğunu, maddenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılmasını istedi. Mahkeme heyeti anayasaya başvuru ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması taleplerini reddederek bir sonraki duruşmayı 3 Aralık 2019 tarihine erteledi.

Gazeteciler Sibel Hürtaş ve Hayri Demir, Afrin operasyonuna dair sosyal medya paylaşımları nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamalarıyla yargılanıyor.

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Ayhan Barut: Kadroya geçirilen taşeron emekçiler toplu sözleşme istiyor

SONRAKİ HABER

İşten atılan ve 360 gündür direnen Aydın Belediyesi işçilerinden CHP'ye çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...