01 Temmuz 2019 13:05

Tüm Bel-Sen’de kadına şiddet iddiası

Tüm Bel-Sen İstanbul 4 No’lu Şube eski Başkanı Saadet Özsoy, başkanlığı döneminde erkek bir yöneticinin şiddetine maruz kaldığını söyledi.

Tüm Bel-Sen logosu

Paylaş

Tüm Bel-Sen İstanbul 4 No’lu Şube eski Başkanı Saadet Özsoy, başkanlığı döneminde erkek bir şube yöneticisinin şiddetine uğradığını ve buna karşı susmadığı için cezalandırıldığını iddia etti. Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ise bu iddianın doğru olmadığını, kararların bağımsız bir kurul olan Disiplin Kurulu tarafından verildiğini söyledi.

Yazılı açıklama yapan Saadet Özsoy, şube başkanlığı yaptığı sırada aynı şubede yönetici olan C.S. tarafından fiziksel şiddete maruz kaldığını belirterek “Konuyu kapatmadığım, susmadığım için diğer erkek yöneticiler tarafından tutulan sahte, iftira, yalan tutanaklara dayanarak yönetim kurulu üyeliğim düşürüldü. Bu kişiler hakkında disiplin kurulu ihraç vermesi gerekirken, şiddete uğrayan şahsım önce sendikadan ihraç edildim, ardından karar geri alınarak şahsıma uyarı diğerlerine de uyarı ve kınama cezası verildi” dedi.Yürütme kurulu üyeliğinden düşürülmesi kararının geri alınması gerektiği yönünde Denetim Kurulu raporunun dikkate alınmadığını ifade eden Özsoy, “2 yıllık süreçte verdiğim mücadelede ne yazık ki, konuyla ilgili sendika içi bir gelişme sağlayamadım” dedi.

GÖREVİNE GELMEDİĞİ İÇİN YÖNETİCİLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

Özsoy’un iddialarıyla ilgili gazetemize konuşan Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, yaşanan olayın kendilerinden önceki yönetim döneminde yaşandığını ancak dosyanın kendi dönemlerine bırakıldığını dile getirdi. Olayı Disiplin Kurulu’na gönderdiklerini anlatan Bozkurt, şöyle devam etti: “Disiplin Kurulu bağımsız bir kurul. Uyarma ve kınama cezası verildi şahıslara. Bu karar üzerine bizim başka bir karar alın demek gibi bir durumumuz yok. Çıkan kararları beğenmeyebiliriz ama demokratik bir olgunluk içinde karşılamakla yükümlüyüz.” Bu tür olayların sendikada yaygınlaşıyor gibi algı oluşturulmasının yanlış olduğunu dile getiren Bozkurt, Özsoy’un “yönetim kurulu üyeliğim düşürüldü” iddiaları için şunları söyledi: “Arkadaşın söylemi asılsızdır. Çünkü yönetim kurulu görevi bu olaydan dolayı düşmüş değildir. Kendisine verilen görevi beğenmediği için 1.5 yıla yakın bir süre görevine gelmemiştir. Bundan dolayı yönetim kurulu üyeliği düşmüştür.” Meselenin sendikanın yetkili kurullarında konuşulmuş ve tüketilmiş bir konu olduğunu ifade eden Bozkurt, “Bizim gündemimiz önümüzdeki merkezi hükümetle yapılacak TİS sürecine ilişkin hazırlıklarımız olacaktır. İç tartışmaların kamuoyunu meşgul edecek biçimde yansıtılması bizleri de üzmüştür” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ’da işten atılan yemekhane işçileri: Bizimle kimse ilgilenmedi

SONRAKİ HABER

TTB ve SES: Güvenlik soruşturmasında her kuruma ayrı örgüt bulunmuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...