30 Haziran 2019 14:33

Sudan’da cuntaya karşı "milyonların yürüyüşü"

Sudan'da halk, askeri cuntanın iktidarı sivillere devretmeyi kabul etmemesi ve sokak eylemlerini kanla bastırmasının üzerine bugün yeniden sokaklara çıktı.

Arşiv | Fotoğraf: AA

Paylaş

Askeri cuntanın iktidarı sivillere devretmeyi kabul etmediği ve sokak eylemlerini kanla bastırdığı Sudan’da halk hareketi bugün yeniden sokaklarda.

“Milyonların Yürüyüşü” adı verilen gösterilere başta başkent Hartum olmak üzere çok sayıda kentte on binlerce Sudanlı katılarak “sivil yönetim” taleplerini yineliyor.

 

Sudan’daki gösterilerle dayanışma amacıyla Avrupa’nın birçok başkentinde de binlerce kişi, eylemler yapıyor.

İSTANBUL’DA AÇIKLAMA

İstanbul’da yaşayan bir grup Sudanlı da, ülkelerinde yönetime el koyan askeri konseyin uygulamalarını protesto etmek için Saraçhane Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına basın açıklaması yapan Samuel Surur şunları söyledi: “30 yıldır yaşanan insan hakkı ihlallerini yapanların yargılanması için bağımsız soruşturma konseyinin oluşturulmasını talep ediyoruz. Geçici Askeri Konseyin yönetimi derhal halkı temsil eden Özgürlük ve Değişim Güçlerine kayıtsız ve şartsız bırakmasını istiyoruz. Herhangi başka bir ülkenin Sudan’ın iç işlerine karışarak, halkın iradesinin aksine müdahalede bulunmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bir aydır Sudan'ın her yerinde kesilen İnternet hizmetin acilen hizmete açılmasını ve bu internet kesintisi nedeniyle mağdur olanların hakların verilmesini istiyoruz. Siyasi görüşleri nedeniyle hapsedilen herkesin serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Polis 2 Temmuz Katliamı yürüyüşünü engellemek istedi

SONRAKİ HABER

İkitelli’de yaşanan gerilim sonrası Suriyeli mültecilere saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...