30 Haziran 2019 04:38
Son Güncellenme Tarihi: 30 Haziran 2019 10:25

İstanbul İkitelli'de taciz iddiası Suriyelilere yönelik ırkçı saldırıya dönüştü

İstanbul Küçükçekmece'deki İkitelli mahallesinde bir çocuğun taciz edildiği iddiaları, Suriyelilere yönelik linç girişimine dönüştü. Polis taciz iddiasıyla ilgili bir kişiyi gözaltına aldı.

Sosyal medyada paylaşılan videolardan ekran görüntüsü.

Paylaş

İstanbul Küçükçekmece ilçesinde bulunan İkitelli Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Mahallesi Aşık Veysel Caddesi’nde bir esnafın küçük kızına bir kişinin tacizde bulunduğu iddiasının yayılması üzerine mahalle sakinleri, cadde üzerinde toplanarak polis merkezine yürümek istedi. Toplanan kalabalık mahallede yaşayan Suriyelilere linç girişiminde bulundu.

Bu sırada Suriyelilere ait dükkanlara zarar verildiği ve bazı yağmalama olaylarının yaşandığı aktarıldı.

Polis merkezi çevresinde ve caddede güvenlik tedbiri alan çevik kuvvet, polis ekiplerinin ikazlarına rağmen slogan atarak bir türlü dağılmayan gruba polis tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Ara sokaklara dağılarak tekrar toplanan gruptan bazı kişiler gözaltına alındı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA: AİLE ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İkitelli'de yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 12 yaşındaki Suriyeli bir çocuğun, 12 yaşındaki bir başka çocuğa camdan "Gel gel" diye seslendiği belirtildi. Açıklamada, olayda, "herhangi bir fiziki temas, taciz, tecavüz olayı yok" ifadesi kullanıldı.

Ailenin şikayeti geri çektiği belirtilen açıklamada,  "Küçükçekmece'de yaşanan olaylara ilişkin iddialarla ilgili aile yanlış anlaşılma olduğunu belirtip Suriyeli çocuktan şikayetçi olmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Bu arada, olayla ilgiyi 18 kişiye 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü muhalefetten işlem yapıldığı, şüphelilerin bu sabah emniyetten serbest bırakıldığı bildirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İdlib'de TSK gözlem noktasına top atışı yapıldı

SONRAKİ HABER

Sokak kedilerini besleyen genç kadın darbedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...