27 Haziran 2019 16:12

Manisa Hafsa Sultan Hastanesinde 25 işçi işten atılacak

Manisa Hafsa Sultan Hastanesinde yemekhane işlerini yürüten şirket değişti. 25 işçi işten atılma tehdidiyle yüz yüze.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

'Sendikalı olmak hakkımız' diyerek DİSK/Gıda- İş Sendikası'nda örgütlenen ve örgütlenme çalışması yürüten Manisa Hafsa Sultan Hastanesi yemekhane işçileri, işten atma tehdidiyle yüz yüze. Hastane idaresi işçilere yeni catering firmasının yönetmeliğinde 'lise mezunu olmayan çalışamaz' ibaresinin yer aldığını ve bu nedenle de lise mezunu olmayan 25 işçinin pazartesi günü işine son verileceğini belirtti. 'Lise mezunu çalışan' uygulaması, sadece yemekhane ünitesinde ve catering şirketinin değişmesiyle hayata geçiriliyor.

Gelişme üzerine bir araya gelen işçiler seslerini duyurmaya çalışıyor. Hastane yönetimi ise yemekleri denetimli serbestlik alan mahkumlara dağıttırarak işçilere karşı yıldırma politikası uyguluyor.

Maaşlarını kimi zaman 3 ay gecikmeli aldıklarını, 31 haftalık gebe işçiye bile izin verilmediğini söyleyen işçiler, taşeron şirkete karşı hakları için mücadele ederken; üst işveren olan hastane yönetimi ise “Sorununuzu katering şirketiyle çözün” demekle yetindi.

‘HAKKIMIZI BİRLİKTE SAVUNACAĞIZ’

Her durumda haklarını arayacaklarını belirten Gıda-İş üyesi işçiler, “Şuan bütün arkadaşlarımız mağdur, borç ödeyen, kredi ödeyen, hamile olan... Defalarca sesimizi duyurmaya çalıştık. Maaşlarımız zamanında yatmazken bizimle görüşmeyenler şimdi olay basına yansıyınca görüşme istedi. İnsanlar daraldı, çünkü bu ekmek davası. Hakkımızı birlikte savunacağız” dedi. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Seyhan Belediyesinde örnek sözleşme: İşçiler KHK’ye rağmen TİS imzaladı

SONRAKİ HABER

Suudi Arabistan’da grevdeki bir inşaat işçisi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...