25 Haziran 2019 11:52

ODTÜ'de yapılmak istenen KYK yurduna ruhsatsız şantiye

ODTÜ KYK Yurdu projesinin ruhsatı çıkmadan alanda şantiye kurulduğu ortaya çıktı. Mimarlar Odası, "Herkesi ODTÜ ormanına sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ ormanı içerisine yapılması planlanan ODTÜ KYK Yurdu projesinin ruhsatı çıkmadan alanda şantiye kurulduğunu açıkladı. Alanda 42 gündür nöbet eylemi yapan öğrencilere destek ziyaretinde bulunan yönetim kurulu üyeleri, her türlü hukuksal süreç dahil, ODTÜ’nün geleneğine sahip çıkacaklarını söyledi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, tarafından yapılan açıklamada, ODTÜ ormanı içerisinde kavaklık alan içerisinde yapılmak istenen ODTÜ KYK yurdu projesinin ruhsatı çıkmadan yasalara ykırı şekilde alanda şantiye kurulduğunu açıkladı. Açıklamada, ruhsat verebilme yetkisi olan bütün kurumlara yazılı başvurulduğu ve “İnşaat ruhsatı bizim tarafımızdan verilmedi” yanıtının alındığı ifade edildi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, alanda ruhsatsız şantiye kuran Kredi Yurtlar Kurumu ve kendi arazisinde yasalara aykırı bir şekilde şantiye kurulmasına izin veren ODTÜ Yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada, “Ruhsatsız şantiye binasının kurulmasından, çok yakın bir sürede inşaata başlamak için girişiminde bulunacağını görüyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği Madde 63’deki tanımlı hali ile ‘şantiye binaları, yapı ruhsatı alınan parsellerde yapılır’ hükmü bulunmaktadır. Herkesi ODTÜ ormanına sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi.

BİNLERCE AĞAÇ KESİLECEK

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Yönetim Kurulu üyeleri, ODTÜ’de 42 gündür ağaç katliamını engellemek için çadırlı eylem yapan ODTÜ’lü öğrencilere de destek ziyaretinde bulundu. Yönetim Kurulu üyeleri ile öğrenciler, çok sayıda endemik bitki türünün ve birçok canlının yaşandığı kavaklık arazide incelemelerde bulundu. Burada konuşan öğrenciler, endemik türlerin bulunduğu alanda binlerce ağacın kesileceğini ve birçok canlının yaşadığı 40 dönümlük arazinin yok olacağını belirtti. Öğrenciler, ODTÜ tarafından başka bir alanda ekolojik, özgürlükçü, katılımcı ve sosyal yanı olan bir yurt inşa edebileceğini ifade etti. Kampüs alanın 49 yıllığına tahsis edildiğini hatırlatan öğrenciler, nöbet eylemini sürdüreceklerini ve bütün duyarlı insanlardan destek beklediklerini vurguladı.

REKTÖR KÖK’ÜN, KYK’YE AÇTIĞI YOL ODTÜ’NÜN YOLU DEĞİL

Yönetim Kurulu üyeleri de süreci titizlikle takip ettiklerini belirterek, her türlü hukuksal süreç dahil, ODTÜ’nün geleneğine sahip çıktıklarını vurguladı. Projenin ruhsatı çıkmadan yasalara aykırı bir şekilde şantiye kurulduğuna dikkat çeken yönetim kurulu üyeleri, ODTÜ’nün yeşil aksını parçalayacak yurt inşaatına izin vermeyeceklerini söyledi. Yönetim Kurulu üyeleri, “Rektör Verşan Kök’ün KYK’ye açtığı yol ODTÜ’nün yolu değildir. Bu yurt iktidarın ODTÜ geleneğini yok edecek Truva atının mekansallığıdır. Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamayacağını uzun süredir kanıtlamıştır. ODTÜ'yü yönetemeyecekse KYK'nın eline bırakacağına istifa etmelidir. Ankara’nın akciğerini ve doğasını savunmak isteyen herkesi kavaklık direnişine destek veremeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demokrasi İçin Birlik Sözcüsü Rıza Türmen: Yeni toplumsal sözleşmeye ihtiyaç var

SONRAKİ HABER

CHP'li Ayhan Barut: Sulama parası kararına tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...