23 Haziran 2019 18:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu'yu tebrik etti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi olmayan kesin sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'yu tebrik etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun resmi olmayan kesin sonuçlara göre kazandığı İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçimi sonuçlarına ilişkin Twitter’dan bir mesaj paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi olmayan sonuçlara göre, AKP'li rakibi Binali Yıldırım'a yaklaşık 800 bin oy fark atan Ekrem İmamoğlu’yu tebrik etti. Erdoğan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi sonuçlarının İstanbul'umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli irade bugün bir kez daha tecelli etmiştir. Gayrı resmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum" diye yazdı.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı bir diğer paylaşımda ise "Bundan önce olduğu gibi önümüzdeki süreçte de demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, ülkemizin barış, refah ve istikrarından taviz vermeden, Cumhur İttifakı'nın ilkeleri çerçevesinde, birlik ve beraberlik içinde, 2023 hedeflerimize yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, en son mesajında ise "Bu ay sonu gerçekleştirilecek G-20 Zirvesi, Çin ziyareti ve ardından Güney Avrupa ve Balkanlar Zirvesi başta olmak üzere, Türkiye'nin önündeki tüm iç ve dış meselelere, milli menfaatlerimiz doğrultusunda titizlikle eğilmeye devam edeceğiz" dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meral Akşener: Artık biz varız, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

SONRAKİ HABER

23 Haziran İstanbul seçimi: İlçe ilçe sonuçlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...