Dakika dakika 23 Haziran 2019 İstanbul seçimi

23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde dakika dakika yaşananlar, açıklamalar, canlı yayınlar ve analizler...

İstanbullu seçmenler bugün, AKP’nin itirazı sonucu YSK'nin kararıyla yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimi için 31 bin 342 sandıkta oy kullandı. CHP'den Ekrem İmamoğlu, AKP'den Binali Yıldırım, Saadet Partisinden Necdet Gökçınar, Vatan Partisinden Mustafa İlker Yücel ve 17 bağımsızın aday olduğu yenilenen seçimi resmi olmayan sonuçlara göre İmamoğlu kazandı. Tüm Türkiye'nin dikkatle takip ettiği 23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde yaşananları, açıklamaları, yorum ve analizleri dakika dakika aktarıyoruz.

23 Haziran 2019 03:55
Son Güncellenme: 23 Haziran 2019 19:04
.
23:00

Paylaş

İMAMOĞLU BEYLİKDÜZÜ’DE KONUŞUYOR

Yenilenen İBB Başkanlık seçiminde rakibine yaklaşık 800 bin oy fark atarak kazanan Ekrem İmamoğlu, Seyrantepe'deki CHP Seçim Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı ilk açıklamanın ardından Beylikdüzü'ne geçti. İmamoğlu burada toplanan halka hitap ediyor.

İşte İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları:

"Sizlerden bir şey istiyorum. Yanınızdakilerin ellerini tutarak yukarı kaldırın. Barışmaya, buluşmaya, uzlaşmaya geldik."

"Biz Yunus Emre’yi Mevlana’yı Hacı Bektaş’ı Veli’yi hatırlatmak için geldik."

"Benim ailem siyasette ben koşarken sadece bana destek olacak. Siyaset hizmet alanıdır."

20:42

Paylaş

PERVİN BULDAN: BUGÜNÜN GALİBİ KÜRTLER VE HDP

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Twitter hesabından "Bugünün galibi Kürtler ve HDP olmuştur Nokta..." açıklamasında bulundu.

20:40

Paylaş

CANAN KAFTANCIOĞLU: NE EKTİYSEK ONU BİÇTİK

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından "Ne ektiysek onu biçtik biz. Baskıya rağmen umut ektik, kavgaya rağmen tebessüm ektik, hem de aylarca ektik. Biz bu adalet suyu eksik kalmış toprağa adalet ektik, demokrasi ektik. Bağırmalara karşı sevgi ektik. Kazandık, bir orman kazandık, biz mevsimini ilan ettik. Yüreğinize sağlık" paylaşımında bulundu.

20:39

Paylaş

KILIÇDAROĞLU: HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK DEMİŞTİK, OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Her şey çok güzel olacak demiştik ve #HerŞeyÇokGüzelOldu!" ifadesine yer verdi.

20:31

Paylaş

EMEP İSTANBUL İL YÖNETİCİSİ SARIOĞLU: ANCAK KATILIMCI BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE HER ŞEY GÜZEL OLABİLİR

23 Haziran seçim sonuçlarını Evrensel Web TV canlı yayınında değerlendiren Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Yöneticisi Erkan Sarıoğlu, "Bu işin merkezinde halkın olması gerekiyor. Tek başına verilen bir oyla bir kişinin tüm sorunları çözmesi mümkün değil. Kent konseylerinde, mahallelerde işçilerin ve emekçilerin sözünün olması ve yönetmeye talip olmaları belirleyici olacaktır" dedi.

Sarıoğlu şöyle konuştu:

“Her şey güzel olacak derken örgütlülük güzel olacak diyoruz. Örgütlülük olmadan, sendikalı işçilerin sayısı artmadan, kadınların sorunları çözülmeden, mültecilerin sorunları çözülmeden bunların çözülmesi mümkün değil. Ekrem İmamoğlu konuşmasında kendisi de ifade etti. Tüm bunları tek bir kişinin yapması mümkün değil. Ancak katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile yapılabilir. Bizim de seçim sürecinde en fazla konuştuğumuz şeylerden birisi de ‘halk meclislerinin, yerel meclislerin’ kurulmasıydı. Halkın tüm kesimlerinin çözüm önerilerinin tartışılarak kararların alınmasıyla birlikte, şeffaf, demokratik, katılımcı bir belediyecilik anlayışı ancak her şey güzel olabilir. Saha da halka anlattığımız şey de; ‘Siz olmadan olmaz.’ Bu işin merkezinde halkın olması gerekiyor. Tek başına verilen bir oyla bir kişinin tüm sorunları çözmesi mümkün değil. Kent konseylerinde, mahallelerde işçilerin ve emekçilerin sözünün olması ve yönetmeye talip olmaları belirleyici olacaktır. Onu da ancak orta ve uzun vadeli planlarla gerçekleştirebilir.”

20:25

Paylaş

MERAL AKŞENER: ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Seçim sonuçlarını değerlendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Artık biz varız, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sözlerimin başında yine ve yeniden büyük bir demokrasi dersi veren Türk milletini selamlıyorum. İradesine sahip çıkmış ve sandığı tekmeletmeyeceğini İstanbullu bir kez daha ifade etmiştir. Milletimiz 'Ben yaptım oldu' diyenlere, 'Dur orada, söz de karar da milletindir' demiştir. Türk milletine yazdığı bu demokrasi destanı için bir kez daha teşekkür ediyorum. Artık biz varız, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak."

 

20:14

Paylaş

KEMAL KILIÇDAROĞLU 20.30'DA, SEZAİ TEMELLİ 21.00'DE KONUŞACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin sonuçlarına ilişkin saat 20.30'da açıklama yapacak.

HDP Genel Başkanı Sezai Temelli'nin de saat 21.00'de konuşma yapacağı duyuruldu.

20:11

Paylaş

CHP GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE KUTLAMALAR BAŞLADI, HALAYLAR ÇEKİLİYOR

19:35

Paylaş

EKREM İMAMOĞLU: İSTANBUL'DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Ekrem İmamoğlu seçimler sonrası açıklama yaptı. İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Öncelikle bugünkü 23 Haziran’da yaptığımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ve tabi ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye’nin demokrasi sürecine olacak olan katkısıydı. Her iki vasfıyla ülkemize ve dünya kendi İstanbul’umuza bugünkü seçimin neticeleri hayırlı olsun.

Sizinle uzunca bir metin paylaşacağım. Duygularımı hem basın mensuplarına aktarırken, hem İstanbullu hemşehrilerime, Türkiye’ye ve hatta dünyaya Türkiye adına birkaç cümle etme adına kendimi sorumlu hissediyorum. Ama önce bugün on binlerce hatta yüz binlerce diye ifade edebileceğim sandık başında görev yapan bütün yol arkadaşlarıma günün kahramanlarına, sandıklarda okullarda ilçe seçim kurullarında il seçim kurullarında hizmet eden bütün arkadaşlarıma minnet duygularımı belirtmek istiyorum.

Onlar bugünün demokrasi kahramanıydı. Yaptıkları bugüne kadar hizmetleri her zaman güzel bir anı olarak hatırlayacaklar.

Ancak şunu da belirtmek isterim ki bugün hali hazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleşmeye dönük oluştursa da biliyoruz ki net sonuçlar tutanaklarla olur. Dolayısıyla sandık görevlisi arkadaşlarıma, yol arkadaşlarıma, kat görevlisi arkadaşlarıma, bilişim sorumlularına, sandık kurul üyelerine, ilçe seçim kurulundaki üye arkadaşlarıma, sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalmalarını önemle rica ediyorum. Bu süreçler ciddi süreçlerdir ve asla sandıklarınızın, tutanaklarınızın, ilçe seçimdeki birleştirme tutanaklarının netleşmesine varıncaya kadar asla sandıkları terk etmemenizi hepinizden rica ediyorum.

Dolayısıyla bu tarihi sorumluluk halen devam etmektedir.

Çok kıymetli İstanbullular, çok değerli vatandaşlarımız biz Türkiye’de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yana olanlarız. Maalesef demokrasinin saati 31 Mart akşamı çalışmadı. Yaşanan her şeyi tüm milletimiz biliyor. Detaylarına girecek değilim. Ama saatleri durdurarak zamanın akışını asla ve asla önleyemezsiniz. Gerçekleri de örterek asla ve asla gizleyemezsiniz. Bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra bir de hesap pusulasının çıktığını tüm vatandaşlarıma duyurmak isterim.

Vatandaş 31 Mart’tan bugüne bu ülkeye yaşatılanların hesabını, tanımladığım gibi bir avuç insana kesmiştir. Bu İstanbul’da yeni bir sayfa açıldı anlamına gelmiyor. İstanbul’da herkesin yeni ve ortak bir sayfa açması anlamına geliyor. Yeni bir başlangıç anlamına geliyor. İstanbul’da israf, şatafat kibir ve ötekileştirme bitecek. Bugün 16 milyon İstanbullu demokrasiye olan inancımızı tazelemiştir.

Bunu yalnız bana oy verenler değil, seçimleri büyük bir olgunlukla gerçekleştiren tüm vatandaşlarımız sağlamıştır. Halkımıza minnet duygularımı iletiyorum.

Yüz yılı aşan demokrasi geleneğimize milletçe sahip çıktınız. Teşekkürlü İstanbullu hemşerilerim. Tabi ki teşekkürlerim var. başta sevgili eşime, oğullarıma, kızıma, sevgili anne ve babama, kız kardeşime ve bütün aileme. CHP ve İYİ Parti’nin genel başkanlarına. Milletvekillerimize, Anadolu’nun dört bir yanından gelip kampanyalarımıza destek olan belediye başkanlarımıza, il ve ilçe başkanlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza, CHP – İYİ Parti örgütlerine, sahada çalışan üyelerine özellikle sayıları 150 bini aşan demokrasi ve adalet davasına inanan yürekli İstanbul Gönüllüleri’ne. HDP seçmenlerine, MHP seçmenlerine, AK Partili seçmenlere, Saadet Partisi seçmenlerine, DSP, Demokrat Parti, BTP bütün siyasi parti seçmenlerine, aynı mahallede komşularımıza aynı zamanda; bu güzel şehirde yaşayan vatandaşlarımıza; ister Türk, ister Kürt, Rum, Musevi, Süryanilere kısacası bu ülkenin asil vatandaşlarına; en yakın yol arkadaşım olan İstanbul’un çocuklarına, gençlere, hanımefendilerimize, annelerimize, kadınlara, beyefendilerine; başarılı kampanyayı planlayan ve yöneten kampanya direktörümüze, kreatif ekiplerine, çalışma arkadaşlarına, ilk günden beri yanımda olan sevgili basın danışmanına, sosyal medya ekibimize, her zaman yanımda olan polis ve koruma arkadaşlarıma, sahada çalışan meydanlarda çadırlarda görev yapan partililerimize, vatandaşlarımıza, bu kampanyada bize destek olan STK’lara, Türkiye’nin dört bir yanında benimle demokrasi mücadelemize şarkı besteleyen, arayan, soran, fikir veren milyonlarca vatandaşımıza; kimisi abi diyen, kimisi evladım diyen o güzel insanlara, yurdumun güzel insanlarına ve tabi ki tüm 16 milyon İstanbulluya yürekten teşekkür ediyorum.

Seçimi bir parti, bir grup, bir kesim değil bütün Türkiye kazanmıştır. Bunu herkes belki tam olarak hissedemiyor. Ama göreceksiniz kısa sürede herkes böyle hissedecek. Bunu başarabilmek için de hiç kimseyi dışlamadan çalışacağım. Bugün benim için sandıktan sefer görev emri çıkmıştır. Bu benim hayatımdaki en değerli, en gururlu, en onurlu görevdir.

Bu seçim yani oluşturduğumuz İstanbul İttifakı, Türkiye için var olan pek çok ön yargıyı da yok etmiştir. Çünkü biz hayat tarzı, görünüşü, konuşması, siyasi düşüncesi birbirinden çok farklı insanlar olarak sevgi ve saygı ortaklığında buluştuk. Bugünden sonra her kim giyimine bakarak, hayat tarzına bakarak bir başkası hakkında ön yargı oluşturuyorsa İstanbul İttifakı aklına gelsin. Önyargı dönemi artık bitmiştir.

Ben bu kenti tek başıma yönetecek değilim. Böyle bir deha dünyada da yok zaten. Her insanımızdan yararlanacağım. Siyasi görüşü ne olursa olsun millete hizmet aşkı olan herkes benimle çalışacaktır, çalışabilir. Parti ilçelerinden alınan referans kağıtlarıyla işe girme dönemleri bitmiştir.

Partiler kutsal yapılar değildir, tabu değildir. dünyaya farklı bir pencereden baksa da temel amacı milletin kalkınmasıdır. Partiler bir amaç değildir. hizmette araçtır. Bunu her vatandaşımın bilmesini ve duymasını istiyorum.

Partiler gibi liderleri de kutsal değildir. bir parti başkanı, bir belediye başkanı, bir cumhurbaşkanı fark etmez. Onları kutsallaştırmak asla doğru değildir. en büyük millettir. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız sadece milletindir.

Milyonlarca oy almak, iltifatlar duymak liderlerin ayaklarını yerden asla kesmemeli. Başta kendim gösterilen bu sevgi karşısında ancak boynumu bükerim. Rahmetli dedem makamın büyüdükçe boynun bükülsün derdi. Çok çalışacağım. Gençliğimiz var, çalışkanlığımız var. 24 Haziran seçiminde hem ittifak, hem parti adayı, hem de bağımsız aday olarak çalışan tüm rakiplerime ve demokrasiye katkıları için İstanbul’da bulunan tüm adaylara teşekkür ediyorum.

Bana aileme, partime yönelik yapılan sistematik saldırıları elbette ki unutmak istiyorum. Bu dil bitsin. Artık asıl yeni sayfayı, olması gereken ilişkileri, üslup düzeyinde yeni bir dönemi başlatmak istiyoruz. Bu tür davranışlarda bulunanların bence zaman içerisinde hak ettiği cevabı milletimizden alacağını düşünüyorum.

Özellikle devletin başı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenmek istiyorum. Depreme hazırlık gibi, daha hızlı metro yapmak gibi, mülteci konuları gibi İstanbul’un acil sorunlarında merkezi ve yerel yönetimin uyumlu çalışmasını sağlamanın önemi ortadadır. Konuştuğumuz şey 16 milyon vatandaşlarımızın ihtiyacıdır. Ben seçim öncesinde vatandaşlara anlattığım yol haritasına uygun olarak sizinle uyum içerisinde çalışmaya hazırım ve buna talibim. Bunu tüm İstanbullular önünde duyuruyorum. Hiçbir siyasi mesele vatandaşımın mutluluğundan, işsizliğin önlenmesinden önemli değildir.

Yasal sürecin tamamlanmasının ve mazbatamızı alıp göreve başlamamızın ardından yol haritamızı size sunmak, görüşlerimizi aktarmak aynı zamanda görüşlerinizi almak, sizi en kısa zamanda ziyaret etme talebimi buradan sizlere iletiyorum. Bu ülkenin buna ihtiyacı olduğunun da altını çiziyorum.

Engellemeyle ilgili bir takım siyasi çalışmaların yapıldığını görürsek her şeyi vatandaşımızla paylaşacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin her kurumu önemlidir. İBB de Türkiye’nin en büyük kurumlarından biridir.

‘Tanıdıkça beni seveceksiniz’ demiştim. 31 Mart’tan sonra da “her şey çok güzel olacak” demiştim. Göreceksiniz her şey bu güzel İstanbul’da çok güzel olacak.

Kıymetli hemşerilerim, değerli İstanbullular tabi ki bu güzel akşamda mutlu olacağız. Tabi ki bu güzel akşamda umutlu olacağız, sevineceğiz. Ama sevinmek bir başka kişinin kalbini kırmak manasına asla gelmez. bu bir zafer değildir, yeni bir başlangıçtır. Yarın birbirimizin yüzüne bakacağımızı ve yarından itibaren ben bir belediye başkanı olarak 16 milyon insana eşit davranacağımı söylemek istiyorum.

Beylikdüzü’ne doğru yola çıkacağım. İstanbul’a yeni bir başlangıç hayırlı ve uğurlu olsun. Herkese duyuruyorum ki sevgi ve saygıyla selamlıyorum ki her şey çok güzel olacak.

Hepinize yürekten teşekkür ediyorum"

19:33

Paylaş

KADIKÖY'DEKİ MUSTAFAPAŞA ORTAOKULUNDA SAYIM GERGİNLİĞİ

Kadıköy Gazi Mustafa Paşa Ortaokulunda AKP’nin okul temsilcisi, sandıklardaki üyeleri aracılığıyla tüm sandıklara gerekçesiz olarak itiraz ediyor, tutanak tutturarak çuvallara koydurmak istiyor. CHP’li avukatlar ise itiraz tutanağı tutacak.

19:28

Paylaş

CHP SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİNDE KUTLAMALAR BAŞLADI

CHP İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi'nde kutlamalar başladı.

19:25

Paylaş

BİNALİ YILDIRIM YENİLGİYİ KABUL ETTİ

Yayın yasağı kalktıktan sonra açıklama yapan Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu'yu tebrik etti.

Yıldırım şunları söyledi:

"Şu an itibarıyla seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Elinden gelen tüm gayreti gösteren yakın çalışma arkadaşlarıma teşkilat mensuplarına ve bizi dinleyen, projelerimizi ve vaatlerimizi anlatma fırsatı veren İstanbul'umuzun güzel insanlarına teşekkür ediyorum.

Elde edilen sonuçlar tabii ki kesin olarak daha sonra açıklanacak. Bu sonuçların İstanbul'umuza, İstanbul'un geleceğine hayırlar getirmesini Rabb'imden niyaz ediyorum.

Bundan sonra Ekrem İmamoğlu arkadaşımızın İstanbul'a güzel hizmetler yapmasını temenni ediyorum.

Gelecek 5 yılın kadınlarımız ve çocuklarımız ve İstanbul'da yaşan 15 milyon için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

19:16

Paylaş

İLK VERİLER

ANKA verilerine göre son durum:

Açılan sandık: %74.86

CHP: %54,4

AKP: %44,6

19:11

Paylaş

CHP İSTANBUL SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ ÖNÜNDE COŞKU

Seyrantepe'de bulunan CHP İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi önünde bir araya gelen yurttaşlar sonuçları coşku ve sevinçle karşılıyor.

19:04

Paylaş

YAYIN YASAĞI 19.15'TE KALKACAK

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin yayın yasağının saat 19.15 itibarıyla kalkacağını duyurdu.

19:03

Paylaş

SANCAKTEPE'DE BİR VATANDAŞ, OY KULLANMAK İÇİN GİTTİĞİ OKULDA YAŞAMINI YİTİRDİ

Sancaktepe'de bir vatandaş, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için oy kullanmak üzere gittiği okulda hayatını kaybetti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 34 yaşındaki Özgür Zengin, öğleden sonra oy kullanmak üzere gittiği Samandıra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin bahçesinde rahatsızlanarak bayıldı.

Zengin, okulda seçim güvenliği kapsamında görev yapan polis ekiplerince Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Zengin'in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

18:53

Paylaş

YILDIRIM, SEÇİM SONUÇLARINI AKP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINDA TAKİP EDİYOR

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım, seçim sonuçlarını AKP İstanbul İl Başkanlığında takip ediyor.

18:44

Paylaş

AA: VERİ AKIŞI SAAT 19.15'TE BAŞLAYACAK

Anadolu Ajansı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili veri akışını saat 19.30'da başlatacağını duyurdu ancak YSK'nin yayın yasağını 19.15'te kaldıracaklarını duyurması üzerine bu saat 19.15 olarak güncellendi.

18:35

Paylaş

DİLEK İMAMOĞLU VE MEHMET SELİM İMAMOĞLU CHP SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİNDE

Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ve büyük oğlu Mehmet Selim İmamoğlu da Seyrantepe'de bulunan CHP İstanbul Seçim Koordinasyonu Merkezine geldi.

18:23

Paylaş

TUNÇ SOYER DE İSTANBUL'DA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de partisine destek için İstanbul'a geldi. Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir araya gelen Soyer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul seçimini yaptı. Sayın Ekrem İmamoğlu, partimizin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu ile bu tarihi gecede birlikteyiz. #HerŞeyÇokGüzelOlacak" dedi.

18:11

Paylaş

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI HAZIR

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Twitter'dan "Hazırız, başlıyoruz! #HerŞeyÇokGüzelOlacak" notuyla Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu'nun fotoğrafını paylaştı.

18:06

Paylaş

KADIKÖY 1. İLÇE SEÇİM KURULUNDAN MÜŞAHİT KARARI

Dokuz8Haber'in aktardığına göre, İstanbul Kadıköy 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı her partiden müşahit sayısının 1'e indirilmesine karar verdi.

18:02

Paylaş

ERDOĞAN, SEÇİM SONUÇLARINI VAHDETTİN KÖŞKÜ'NDE İZLEYECEK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan çıkarak seçim sonuçlarını izleyeceği Vahdettin Köşkü'ne geçti.

 

17:50

Paylaş

KILIÇDAROĞLU, CHP GENEL MERKEZİNE GEÇTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 17.40'ta CHP Genel Merkezine geçti. CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, gazetecilere “Tek cümle söyleyeceğim: Her şey çok güzel olacak” açıklamasını yaptı.

Sandıkların kapanmasının ardından CHP Genel Merkezinin bahçesine 31 Mart'ta olduğu gibi otobüsün getirilmesi de dikkat çekti.

 

17:37

Paylaş

DEVLET BAHÇELİ, SEÇİM SONUÇLARINI ANKARA'DAN TAKİP EDECEK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sandıkların kapanmasının ardından Ankara Balgat’ta bulunan MHP Genel Merkezine geçti. Seçim sonuçlarını burada takip edecek Bahçeli'nin sonuçlar açıklandıktan sonra bir açıklama yapması bekleniyor.

17:21

Paylaş

İSTANBUL İL SEÇİM KURULU BAŞKANI ÖNER'İN KALP SPAZMI GEÇİRDİĞİ AÇIKLANDI

İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ziya Bülent Öner'in dün akşam saatlerinde evinde kalp spazmı geçirdiği açıklandı. Öner'in yerine İl Seçim Kurulu Başkanlığına kıdemli üye hakim Nilgün Uçar'ın vekalet edeceği öğrenildi.

17:00

Paylaş

SANDIKLAR KAPANDI, OY SAYIMI BAŞLADI

Tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi ve oy sayımı başladı.

16:18

Paylaş

SEÇİM KANUNA MUHALEFET EDEN 124 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde seçim kanuna muhalefet eden 124 kişi hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, kent genelinde devam eden oy kullanma işlemleri sırasında, oy pusulası fotoğrafı çekmekten 45, tartışma ve münakaşa çıkarmaktan 26, beraber oy kullanmaktan 10, başkasının yerine oy kullanmaktan 3, silah kanununa muhalefetten 5, tehdit ve hakaretten 5, telefonla kabine girmekten 16, oy teşhiri yapmaktan 5 ve siyasi içerikli kıyafetler giymek, alkol kullanmak ve sandık başlarında slogan atmak gibi genel muhalefetten 9 kişi olmak üzere 124 kişiye adli ve idari işlem yapıldı.

İşlem yapılan şüphelilerin tamamının ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi. (İstanbul/DHA)

16:06

Paylaş

YSK, MÜHÜRSÜZ OYLARI GEÇERLİ SAYDI

YSK, yanlış mühür basılan, mühürsüz olan veya birden fazla mühür basılan zarfların kullanıldığı oyların geçerli sayılmasına karar verdi.

YSK, AKP ve CHP'nin başvuruları üzerine aldığı kararında, Beykoz İlçe Seçim Kurulu ile Üsküdar 1, 2 ve 3'üncü ilçe seçim kurullarının aynı konuyla ilgili "Söz konusu oyların geçerli sayılabileceği" yönündeki kararları hatırlatıldı. Kararda, milletvekilliği seçiminde kullanılan sandık kurulu mühürleri ile mühürlenen, başka ilçe seçim kurullarından temin edilen mühür kullanılan, aynı mührün birden fazla kez basıldığı ve hem arka hem ön yüzü mühürlenen zarflardaki oyların geçersiz sayılamayacağı ifade edildi. YSK'nın mühür kararı, 1'e karşı 10 oyla alındı.

Karara muhalif olan YSK Üyesi İlhan Hanağası, kurul önüne gelen konu hakkında ilçe seçim kurullarınca gerekli kararların verildiğini hatırlatarak "İtiraza konu olabilecek konu hakkında YSK tarafından ayrıca bir karar verilmesinin gerekmemesi gerekçesiyle çoğunluk kararına katılmıyorum" dedi.

 {{381742}}

15:52

Paylaş

BİNALİ YILDIRIM'DAN "SANDIKLARI TERK ETMEYİN" ÇAĞRISI

AKP'nin İstanbul Büyükeşhir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, sosyal medya hesabından "Kıymetli müşahit kardeşlerim, görevinizi lâyıkıyla yapacağınızdan hiç şüphem yok. Son ana kadar oylarımıza sahip çıkalım, sandıkları terketmeyelim. Sizlere güvenim tam! Hepinize teşekkür ediyorum" açıklamasında  bulundu. 

 

15:42

Paylaş

ESKİ BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU OYUNU KULLANDI

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Göktürk Merkez Mahallesi'ndeki Nejat Sabuncu İlkokulunda 2238 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Ahmet Davutoğlu, "Seçimlerin böyle barış ve huzur içerisinde geçmesi önemli. Seçimler Türkiye'de demokratik kültürün en asli unsurudur. Herkesin saygı duyduğu, herkesin süreçten mutmain olduğu bir şekilde seçimlerin tamamlanması başlı başına Türk demokrasisi için bir başarı olacaktır. Aziz İstanbul'umuza da tekrardan hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

15:18

Paylaş

DOĞU PERİNÇEK OY KULLANDI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yenilenen İstanbul Belediye Başkanlığı seçimleri için Gayrettepe'de oy kullandı.

Şair Nedim Ortaokulunda 1162 numaralı sandıkta oy kullanan Perinçek, "Türkiye önüne çıkan tüm zorlukları yenebilecek güce, bilgiye ve birikime sahiptir. Türkiye PKK ve FETÖ terör örgütleriyle olan kararlı mücadelesine devam edecektir. O nedenle geleceğe umutla bakıyoruz " dedi.

14:59

Paylaş

ÇORLU TREN KAZASINDA OĞLUNU KAYBEDEN ANNE: OY KULLANMAYA GİDERKEN OĞUZ ARDA SEL'İ UNUTMA

Çorlu’da 8 Temmuz 2018 tarihinde, 25 kişinin yaşamını yitirdiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı tren katliamında oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz Sel, sosyal medya hesabı Twitter'dan "Oy kullanmaya giderken 'Oğuz Arda Sel'i unutma. Hak, Hukuk, Adalet için!" paylaşımı yaptı.

14:37

Paylaş

OZAN GÜVEN: UMARIM HAKKANİYETLİ BİR SEÇİM OLUR

Levent'te Lütfü Banat İlkokulu'nda Komedyen Cem Yılmaz, Oyuncu Ozan Güven, Şarkıcı Yalın ve eski Milli Basketbolcu İbrahim Kutluay oyunu kullandı.

Burada konuşan Oyuncu Ozan Güven, "Umarım artık bu seçim herkes için adil, hakkaniyetli ve herkesin içine sinen bir seçim olur. Dolayısıyla biz de böyle her ay seçim sandığına gidip oy vermek durumunda kalmayız" dedi.

14:13

Paylaş

ABDULLAH GÜL OYUNU KULLANDI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimleri için oyunu Beykoz'da kullandı. 

Çubuklu Mahallesi'ndeki Şehit İsmail Kefal İlkokulu'na eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte gelen Abdullah Gül, oy verme sırasında ki vatandaşları beklerken sandık görevlileri ile sohbet etti. Gül çifti, oylarını "1145" numaralı sandıkta kullandı.

Abdullah Gül oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir kez daha vatandaşlık görevimizi yerine getirerek oyumuzu kullandık. İnşallah memleket için Türkiye için hayırlı olsun. Önümüzde uzun 4 buçuk yıl gibi uzun bir dönem var. İnşallah her şey güzel olur, iyi olur memleket için. Vatandaşların beklentileri var ve önümüzde yeni bir seçim olmaması Türkiye için büyük bir avantaj” şeklinde konuştu. (İstanbul/DHA)

13:45

Paylaş

PERVİN BULDAN: SANDIKLARDAN ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ FIŞKIRACAK

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Bakırköy ilçesi Florya semtinde bulunan Murat Kölük İlkokulu’na oy kullanmak üzere geldi. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve Barış Anneleri tarafından karşılanan Buldan, 1329 Nolu sandıkta oy kullandı. Bel fıtığı ameliyatından kaynaklı yürümekte zorlanan Buldan’a partililer yardımcı oldu.

Oy kullanımı ardından okul önünde kısa bir açıklama yapan Buldan, “23 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin geleceğine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Umut ediyorum ki bugün kullanılacak oylar sadece İstanbul'un kaderini değil Türkiye'nin kaderini değiştirecektir. Ben bugün ameliyatlı olmama rağmen bir oyun ne kadar kıymetli olduğunu göstermek için buradayım. Bir oyla her şeyin değişebileceğine olan inancımızı her zaman ifade ettik. Bugün aynı inançla bir oyu kullanmak üzere geldim. İstanbul'un aynı zamanda Türkiye'nin kaderini değiştirmesine katkı sunacak oyumu kullandım.

Keşke 31 Mart'ta kullanılan oylar, gösterilen irade kabul edilseydi ve bugün bu seçimi yapmamış olsaydık. Ama her şeye rağmen halkın iradesi gasp edildiği için halkın iradesine tahammülsüzlük gösterildiği için tekrardan sandık başına gittik. Ben bugün bu sandıktan demokrasinin çıkacağına yürekten inanıyorum. Bugün bu sandıklardan barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün fışkıracağına yürekten inanıyorum. İstanbul seçimleri hepimize hayırlar getirsin” dedi.

Buldan alkış ve CHP’li bir yurttaşın “Herşey çok güzel olacak” sloganıyla uğurlandı. (İstanbul/MA)

13:36

Paylaş

DSP GENEL BAŞKANI ÖNDER AKSAKAL, SANDIĞA GİTMEDİ

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Ankara'da olduğunu ve oyunu kullanmayacağını söyledi.

Parti meclisinin 12 Mayıs'ta toplanarak karar aldığını bildiren Aksakal, "DSP için 31 Mart yerel seçimleri tamamlanmıştır dedik. Adayımız çekildiği için parti meclisimiz, yeni bir aday göstermeme kararı almıştı. Dolayısıyla bizim oy verebileceğimiz bir aday da olmadığı için, mevcut ittifak adaylarından ya da diğerlerinden herhangi birisini destekleme gibi bir kararımız da olmadığı için, sandığa gitmemizin de bir anlamı yok zaten." ifadelerini kullandı.

Seçimlerin hayırlı sonuçlar getirmesi dileğinde bulunan Aksakal, "Keşke YSK böyle bir süreci yaşatmamış olsaydı. Ama inanıyorum ki İstanbul halkı güzel bir demokrasi örneği verecek. Bu seçimleri de geride bırakacağız, önümüzdeki süreçlere bakacağız artık." diye konuştu. (AA)

13:25

Paylaş

SAADET PARTİSİ ADAYI NECDET GÖKÇINAR, OYUNU KULLANDI 

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, oyunu Beykoz'da kullandı.  

Saadet Partisi Milletvekili Abulkadir Karaduman ile Acarlar Mahallesi'ndeki TED Koleji'ne gelen Gökçınar, oyunu kullanacağı "1003" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girdi. 

Oy kullanma işleminin ardından açıklama yapan Necdet Gökçınar, "İki etaplı maraton diyeceğiz. Bir daha oy kullanacağız. Bu defa hayırlı bir netice diliyoruz. Halkın iradesinin sandığa yansıması en büyük temennimiz. Sandık kurullarımız görevlerinin başındalar. Ben bu seçimlerimizin evvela İstanbul sonra Türkiyemiz ve bütün insanlık için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi. 

Gazetecilerin oy zarflarının üzerinde "milletvekili seçimi" mührü bulunduğuna ilişkin soruları üzerine Gökçınar, "Sandık kurullarımız maşallah tecrübeli insanlar, tutanak altına alıyorlar. Bu bir seçim olmasına rağmen sehven ya da başka bir gerekçeyle zarf üzerine milletvekili diye vurulmasıyla ilgili sonucu etkileyecek bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Yapılacak bir yanlış değil ama neden yapılmış onu da bilmiyorum. Her şeyin arkasında da bir şey aramamaya çalışıyoruz." diye konuştu. (AA)

13:19

YANLIŞ MÜHÜRÜN GEÇERLİ SAYILMASI İÇİN BAŞVURU

AKP ve CHP, bazı zarflara yanlış mühür basıldığı, bazılarının mühürsüz olduğunu belirterek, bu oyların geçerli sayılması için YSK'ye başvurdu. Yüksek Seçim Kurulu, AKP ve CHP'nin başvurusunu görüşmek üzere saat 14.00'te toplanacak. (AA)

12:33

Paylaş

SEZAİ TEMELLİ OYUNU KULLANDI

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli oyunu Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı İlkokulunda 1417 numaralı sandıkta kullandı.

Oy kullanma işleminin ardından açıklama yapan Temelli, "Oyumuzu kullandık. Herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Temelli ayrıca "Stratejimizi 31 Mart'ta olduğu gibi bugün de koruduk, yarın da korumaya devam edeceğiz. Yarın uzun bir yolcuğa çıkıyoruz, herkes heybesini hazırlasın. Herkes heybesine daha fazla demokrasi koysun, daha fazla barış koysun" ifadelerini kullandı.

12:31

Paylaş

TAYYİP ERDOĞAN VE BERAT ALBAYRAK OYLARINI KULLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Albayrak ve damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Kısıklı'da bulunan Saffet Çebi Ortaokulunda oylarını kullandı.

Sonuçları İstanbul'da takip edeceğini belirten Erdoğan "İstanbul'umuza, İstanbul'umuzun geleceğine tecrübesiyle dinamizmiyle ve Ankara-İstanbul bütünleşmesiyle bir sürecin getirilmesini çok çok faydalı buluyorum. İstanbul seçmeni İstanbul için en isabetli kararı verecektir diye düşünüyorum. Hayırlı olsun diyorum" dedi.

12:30

Paylaş

EKREM İMAMOĞLU OYUNU KULLANDI, MEDYA SANSÜRLEDİ

 

31 Mart seçimlerini önde tamalayan Millet İttifakı'nın CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, oyunu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Beylikdüzü'de bulunan Haldun Taner İlkokulu'nda kullandı.

İmamoğlu'nun açıklama yapacağı sırada canlı yayınlar kesildi. Ekrem İmamoğlu’nun oy kullanmasını canlı veren televizyonlar, okul önünde açıklama yapacağı sırada ise yayını kesti. AA da İmamoğlu’nun açıklamalarını Binali Yıldırım'ın açıklamaları gibi anlık olarak servis etmedi.

İmamoğlu, "Türkiyemiz adına, İstanbul’umuz adına önemli bir seçim yaşıyoruz. Bu sadece İBB seçimi değil aynı zamanda Türkiye’de demokrasi sürecine dair milletçe yaşatılan bu hukuksuz süreci tamir etme sandığıdır" dedi.

İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu bakımdan hem demokrasimiz adına hem İstanbul'umuz adına hem de gelecekteki tüm seçimlerinin meşruluğu adına bugün halkımız hak hukuk ve adalet duygularıyla vicdanlarıyla en doğru kararı vereceklerdir. Dolayısıyla şehirmize ve ülkemize hayırlara vesile olsun. Günün sonunda her şey çok güzel olacak."

Binali Yıldırım’ın "Helalik istiyorum" açıklamasına da yanıt veren İmamoğlu "E güzel. Ama keşke seçimlerde 'Her yol mübahtır' anlayışıyla değil de millete yüzünü dönerek, milletin çıkarına cümleler kurarak ve seçim için, oy için her şeyi söylemek değil, güzel cümlelerle, şehrine gelecek adına umut veren cümlelerle seçim yaşasak. Tahmin ediyorum bu seçim birçok yönüyle bundan sonraki seçimlerin stratejilerine katkı sunacaktır. O bakımdan elbette helalleşelim. Herkes hakkını helal etsin ama bundan sonra da bu hataları yapmayalım" dedi.

12:14

Paylaş

ESKİ BAŞBAKAN TANSU ÇİLLER OYUNU KULLANDI

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, oyunu eşi ile birlikte Sarıyer'deki Yeniköy İlkokulunda "2343" numaralı sandıkta kullandı.

Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Çiller, "Hayırlı olsun. Herkes diyeceğini söyledi, sıra milletimizde. Milletimiz ne derse güzel söyler" ifadelerini kullandı.

 

12:07

Paylaş

MERAL AKŞENER OYUNU ÜSKÜDAR'DA KULLANDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, oyunu eşi ile birlikte geldiği Üsküdar Beylerbeyi'deki Hacı Sabancı Anadolu Lisesinde "2132" numaralı sandıkta kullandı.

Seçimlerin İstanbul için hayırlı olmasını temenni eden Akşener, "Keşke 31 Mart'ta yapılan seçimler yenilenmeseydi ama madem yenilendi biz de gelip vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Sabahtan beri aldığımız bilgilere göre çok yüksek oranda katılım olacak" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Seçim sonuçlarını nerede takip edeceksiniz?" sorusu üzerine Akşener, "İstanbul İl Başkanlığında takip edeceğim" dedi.

11:42

Paylaş

BİNALİ YILDIRIM OYUNU TUZLA'DA KULLANDI

Cumhur İttifakı'nın AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başakan adayı Binali Yıldırım, oyunu eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Tuzla Emlak Konut Cemil Meriç İlkokulunda kullandı.

"1049" numaralı sandıkta eşi Semiha Yıldırım'ın ardından oy pusulası ile zarfı alıp imzasını atan Yıldırım, kabine geçerek oyunu kullandı. Sandık görevlilerine başarı dileyen Yıldırım, "Hayırlı, uğurlu olsun" diyerek zarfı torunu Ahsen Yıldırım ile sandığa attı. Yıldırım'ın yanında AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da yer aldı.

Yıldırım açıklamasında, "Oyumuzu kullandık. Vatandaşlık görevimizi yaptık. İnşallah bugün oy kullanma süresi bitince oylar sayılacak ve gelecek 5 yıl için İstanbul'u kim yönetecek ona İstanbullular karar vermiş olacaklar. İstanbul halkının verdiği kararın başımız gözümüz üzerinde yeri vardır. Mutlaka en doğru kararı İstanbullular vermiş olacak. Buna yürekten inanıyorum. Biz 6 Mayıs'tan beri adaylar olarak kampanyalarımızı yapıyoruz. Her ilçede her mahallede hemşerilerimizle buluştuk. Projelerimizi anlattık. vaadlerimizi anlattık. Bir konuştuk iki dinledik. Eminim ki bugün konuşma sırası seçmenindir. İstanbul hemşerilerimizindir. Ve onlar kararını bugün vermiş oluyor. İstanbul'un bir dünya şehri olması için bugüne kadar ülke genelinde edindiğimiz tecrübeleri uygulamak için seçimler önemli bir fırsat, rabbim İstanbulumuz için, ülkemiz için bu seçimleri hayırlı uğurlu kılsın" dedi.

“Kampanya esnasında belki kırgınlıklar olabilir" diyen Yıldırım, “Rakipler arasında da olabilir. Veya vatandaşlarımızdan kırgınlıklar olabilir. Bugün artık kırgınlıkları bırakmak geleceğe odaklanma zamanıdır diye düşünüyorum. Bilerek bilmeyerek eğer bir İstanbullu kardeşimize rakiplerimize bir yanlış yaptıysak haksızlık yaptıysak helallik istiyorum. Seçimlerimiz hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu seçimde sadece İstanbul seçmeni değil Anadolu'nun her tarafından vatandaşlarımız İstanbulla ilgilendiler. Çünkü İstanbul'da tanıdıkları var akrabaları var. Onlar da bu kampanyada aktif olarak görev aldılar. Ben bu vesileyle seçimler boyunca kampanyada görev alan kampanyaya görevli katılan bütün Anadolu'dan gelen vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum."

Seçimi İstanbul AKP İl Başkanlığı'nda takip edeceğini belirten Yıldırım, “Teşkilatlarımız, kadın kollarımız gençlerimiz kollarımız çok yoğun bir çalışma ortaya koydular. Ben kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 {{381737}}

11:04

Paylaş

BAZI YURTTAŞLAR OY VERMEYE BAVULLARIYLA GELDİ

Beşiktaş Gayrettepe’de bulunan Şair Nedim Ortaokulunda oy kullanmaya bavullarıyla gelenler dikkati çekti. Bu kişilerden biri olan Zeynep Sulopaşa, "Tatile gidebilirdim ama gitmedim, oyumu kullandım, vatandaşlık görevimi yaptım. Buradan tatile gideceğim” dedi.

10:53

Paylaş

BİNALİ YILDIRIM'IN BAZI PROPAGANDA PANKARTLARI HÂLÂ KALDIRILMADI

İstanbul İl Seçim Kurulunca hazırlanan seçim takvimine göre, seçimlere yönelik propaganda serbestliği dün saat 18.00'de sona erdi ancak Cumhur İttifakı'nın AKP'li adayı Binali Yıldırım'ın propaganda pankartlarının hâlâ kaldırılmadığı yerler var. Bu yerlerden biri de Şirinevler-Ataköy üst geçidi.

10:29

Paylaş

TANAL: ÜSKÜDAR'DA ZARFLARDAKİ SANDIK KURULU MÜHRÜNDE MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ YAZIYOR

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Üsküdar'da zarflardaki sandık kurulu mühründe milletvekili seçimi yazıyor. Lütfen azami dikkat ve özeni gösterelim" ifadelerini kullandı.

10:11

Paylaş

SÜLEYMAN SOYLU OYUNU KULLANDI

AKP'de seçim kampanyası sürecinin en aktif isimlerinden biri olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa Dobruca Ortaokulunda oyunu kullandı.

Eşi Hamdiye Soylu ile Gaziosmanpaşa Dobruca Ortaokuluna gelen Soylu, 1004 numaralı sandıkta oy kullandı. Sandığa ilk oy pusulasını eşi Hamdiye Soylu attı. Eşinin ardından Bakan Soylu da "Hayırlı olsun" diyerek oyunu kullandı.

Soylu, ardından şunları kaydetti:

"Bir seçim kampanyası oldu. Allah'a şükür olaysız, kazasız ve bugün sabah milletimiz huzur ve güven içerisinde 31 bin 342 sandıkta oy kullanmaya başladı. Sabah başlayan oy kullanma işlemi sorunsuz ve güvenli bir şekilde başladı. İnşallah bugün de yine İstanbullu hemşehrilerimiz, sorun ve güvenli bir şekilde oylarını kullanırlar. 51 bin 909 güvenlik personelimiz bugün bu seçimin huzur içinde geçmesi için çalışmalarını ve gerekli tedbirlerini güvenlik anlamında yürütüyorlar. Allah hayırlı ve uğurlu etsin inşallah. Bu sabah, şu anda Tunceli'de devam eden bir çatışma var. 2 teröristin kıstırıldığı haberleri arkadaşlarımız tarafından sabahın erken saatlerinde iletildi. İnşallah onlar da operasyonlarını kazasız belasız tamamlarlar. Bir taraftan seçim yapılıyor, bir taraftan da Türkiye işini yürütüyor. Hayırlı olur inşallah."

08:00

Paylaş

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

Saat 17.00'de sona erecek oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı.

07:59

Paylaş

SANDIK GÖREVLİLERİ YEMİN ETTİ

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde saat 08.00'de başlayacak oy verme işlemi öncesi sandık görevlileri hazırlıklarını tamamlayarak sandık yemini ettiler. Sandık başındaki görevlilerin yemini şöyle:

"Hiçbir tesir altında kalmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve doğru olarak belirlenmesi için, görevimi kanuna göre, dosdoğru yapacağıma namusum, vicdanım ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim"

 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa