23 Haziran 2019 08:24

Binali Yıldırım: Haksızlık yaptıysak helallik istiyorum

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım: Bilerek, bilmeyerek eğer bir İstanbullu kardeşimize, rakiplere bir yanlış yaptıysak, haksızlık yaptıysak helallik istiyorum. 

Fotoğraf: İbrahim Maşe/DHA

Paylaş

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oylarını Tuzla'daki Emlak Konut Cemil Meriç İlkokulu ve Ortaokulunda kullandı.

Okuldan çıkışta gazetecilere açıklama yapan Binali Yıldırım şunları söyledi:

"İnşallah bugün oy kullanma süresi bitince oylar sayılacak ve gelecek 5 yıl için İstanbul'u kim yönetecek ona İstanbullular karar vermiş olacak. İstanbul halkının verdiği kararın başımız gözümüz üzerinde yeri var, mutlaka en doğru kararı İstanbullular vermiş olacak. Buna yürekten inanıyorum. Biz, 6 Mayıs'tan beri adaylar olarak kampanyalarımızı yapıyoruz. Her ilçede, her mahallede hemşehrilerimizle buluştuk, projelerimizi anlattık, vaatlerimizi anlattık. Bir konuştuk, iki dinledik. Eminim ki bugün konuşma sırası seçmenindir, İstanbullu hemşehrilerimizindir. Onlar kararını bugün vermiş oluyor. İstanbul'un bir dünya şehri olması için bugüne kadar ülke genelinde edindiğimiz tecrübeleri uygulamak için seçimler önemli bir fırsat. Rabb'im İstanbul'umuz için, ülkemiz için bu seçimleri hayırlı uğurlu kılsın."

Seçim kampanyası sırasında kırgınlıklar olabileceğini dile getiren Yıldırım, "Rakipler arasında da olabilir veya vatandaşlarımızdan kırgınlıklar olabilir. Bugün artık kırgınlıkları bırakmak, geleceğe odaklanma zamanıdır, diye düşünüyorum. Bilerek, bilmeyerek eğer bir İstanbullu kardeşimize, rakiplere bir yanlış yaptıysak, haksızlık yaptıysak helallik istiyorum. Seçimlerimiz hayırlı olsun." diye konuştu.

Yıldırım, seçimleri AK Parti İstanbul İl Başkanlığında takip edeceğini söyledi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

CAAT Sözcüsü Andrew Smith: İngiltere, Türkiye’ye silah satışını da durdurmalı

SONRAKİ HABER

Konuklarımızla ve canlı bağlantılarla İstanbul seçimini değerlendirdik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...