21 Haziran 2019 15:08

Diyarbakır'da sağlık çalışanının şiddete maruz kalması protesto edildi

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde bir sağlık çalışanının şiddete maruz kalması, sağlık meslek örgütleri ve sendikalar tarafından yapılan açıklama ile protesto edildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Sağlık meslek örgütleri ve sendikalar, Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde bir sağlık çalışanının şiddete maruz kalmasını protesto ederek, "Sağlıkta şiddet son bulsun" dövizleri taşıdı.

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde çalışan Sağlık Görevlisi Gülay Berber’e bir hasta tarafından uygulanan sözlü ve fiziki saldırıya karşı hastane önünde yapılan eylemde konuşan SES Diyarbakır Şube Sekreteri Mehmet Nur Ulus, Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın uygulanmaya başlamasıyla birlikte sağlık alanında şiddet olaylarının arttığına dikkat çekti. 

Diyarbakır Diş Hekimleri Odası Başkanı Yılmaz Sağır ise insan sağlığını korumak ve şifa vermek üzerine kurulmuş bir mesleğin mensuplarının görevi başında şiddete maruz kalmasını kabul etmeyeceklerini dile getirdi. Sağlık çalışanlarıyla hekimi karşı karşıya getiren uygulamalardan vazgeçilmesi çağrısını yapan Sağır, sağlık çalışanlarına yönelik hürmetsiz, itibarsızlaştırıcı söylemlerinizden vazgeçilmesini istedi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da 15 yaşında kız çocuğu evinde silahla vurulmuş şekilde ölü bulundu

SONRAKİ HABER

"Yerel yönetimler sağlıklı toplum için sorumluluk almalı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...