20 Haziran 2019 13:16

Çiğli'de kadın cinayeti | Cezaevinden izinli çıkan erkek iki kadını öldürdü

Menemen Açık Cezaevinden izinli çıkan erkek, boşandığı eşini ve eşini kız kardeşini öldürdü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Menemen Açık Cezaevinden izinli çıkan Göksel Sağlam, evine gittiği boşandığı eşi Habibe Çevik ve kardeşi Fatma Akdağ’ı öldürdü. Akdağ olay yerinde, Çevik ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

DHA'nın verdiği bilgiye göre, kadın cinayeti 19 Haziran'da saat 19.00 sıralarında Köyiçi Mahallesi'nde meydana geldi. Eski eşi Habibe Çevik'ten boşanan Göksel Sağlam, başka bir suçtan dolayı tutuklanarak, Menemen Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunuyordu. Kısa süre önce cezaevinden izinli çıkan Sağlam, evine gittiği Habibe Çevik’i ve kardeşi Fatma Akdağ'ı silahla öldürdü.

Cinayetten sonra kaçan Sağlam, silahla birlikte yakalandı. Bu arada silah seslerini duyan çevredeki yurttaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Çevik ile kardeşi Akdağ'ın cenazeleri, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

KADINLAR CENAZEYİ TAŞIMAK İSTEDİ, İZİN VERİLMEDİ

Çiğli Kadın Platformu, Mor Dayanışma ve Çiğli EVKA 2 Kadın Kültür Evi Derneğinden (ÇEKEV) kadınlar ile Mahalle Muhtarı Hatice Büyük ve Avukat Şenay Tavuz katledilen kadınların ailesi ile görüştü. Kadınlar, "Kadınların evlerine gittik. Anne ve abiden cenazeyi taşımak istediğimizi söyledik. İkisi de kabul etti, fakat camiide buna izin vermediler. Bizden 5 kişi katıldı." dedi.

Evde yapılan incelemelerin ardından, olay hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: Piyasaya uyumlu nesil yetiştirmek istiyorlar

SONRAKİ HABER

İzmir İSİG Meclisi: Savaştan kaçan mülteciler iş cinayetlerinde ölüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...