20 Haziran 2019 04:58

Kılıçdaroğlu'dan The Marmara Oteli’ne tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: O otele gidenlerin görüntülerinin yarın servis edilmeyeceğini kim garanti edebilir?

Fotoğraf: AA

Paylaş

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın "Ordu Valimiz hakaret işini yargıya götürmesi halinde bu konuda yargının vereceği kararı ben bilemem ama yargının vereceği karar bu işin önünü kesebilir" sözlerine tepki gösterdi: Sana bu yetkiyi kim verdi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı. 

Gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“(Demirtaş’ın İmamoğlu’ya destek açıklaması) HDP ile bir ittifakımız yok. Ama HDP'ye oy verenlerin büyük bir kısmı Ekrem Bey’e oy verecek. AKP tabanından da ciddi bir oy gelecek, biz bunu gözlemliyoruz. Ekrem Bey’in alacağı oylar artacak. 23 Haziran seçimleri haksızlığa uğramış kişinin hakkını aldığı seçim olacak. 

“(Erdoğan'ın İmamoğlu ile ilgili olarak, "Ordu Valimiz hakaret işini yargıya götürmesi halinde, tabii bu konuda yargının vereceği kararı ben şu anda bilemem ama yargının vereceği karar bu işte İmamoğlu'nun önünü kesebilir" sözleri) Sana bu yetkiyi kim verdi? Efendim yargı bilmem ne olursa. Nasıl mahkeme bilecek o işi, talimat verecek. Bir şekilde hapse atılacak. Akıl var mantık var sen bir ülkeyi yönetiyorsun, sana bu insanlar oy vermiş. Sana cumhurbaşkanı olma kapısını kim açtı? Biz açtık. Sana açtığımız kapıdan yürüyüp demokrasiyi geliştireceğine, katlediyorsun.”

“(Ordu Valisine hakaret iddiası) Valinin yaptığı bir tuzak, kumpastır. Karadeniz’de yapılan o güzel buluşmaya gölge düşürmek için.”

“(İsmail Küçükkaya ile Ekrem İmamoğlu’nun  bir araya geldiği anlara dair görüntüleri medya kuruluşlarıyla paylaşan The Marmara Oteli’ne tepki) O otele gidenlerin görüntülerinin yarın servis edilmeyeceğini kim garanti edebilir?​”

"Sanki biz imam hatip okullarına karşıymışız gibi bir algı var, imam hatipleri kuran parti biziz. Neden karşı olalım? Biz imam hatipte okuyan çocuklarımızın da başarılı olmasını istiyoruz.

"EYT’lilerin haklarını sonuna kadar savunacağım." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 20 Haziran 2019 Perşembe

SONRAKİ HABER

Fas kıyılarında bot battı: 22 mülteci hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...