16 Haziran 2019 07:42

NBA’de dev takas: Anthony Davis, Lakers’a geçti

NBA'de son yılların en önemli takası gerçekleşti ve New Orleans Pelicans'tan Anthony Davis, 3 genç yıldız adayı ve 3 draft hakkı karşılığında Los Angeles Lakers'a geçti.

Fotoğraf: Keith Allison / Flickr (CC-BY-SA 2.0)

Paylaş

NBA’de aylardır konuşulan takas gerçekleşti ve Anthony Davis, Los Angeles Lakers’ın yolunu tuttu. Lakers, Davis karşılığında genç oyuncuları Brandon Ingram, Lonzo Ball, Josh Hart’ın yanı sıra bu yılın draft seçimlerindeki 1. tur 4. sıra hakkı ve önümüzdeki senelere ait 2 ilk tur seçim hakkını New Orleans Pelicans’a gönderdi.

2013’ten bu yana Play-Off göremeyen Lakers, geçtiğimiz sezon LeBron James’i kadrosuna katarak bu başarısız dönemi sona erdirmek istedi. Ancak sakatlıklar, genç oyuncuların beklenen çıkışı gösterememesi ve James’le gençler arasında yaşanan sorunlar Lakers’ı bir kez daha Play-Off dışında bıraktı. Böylece 8 sezon üst üste NBA finalinde oynayan, 13 sezondur da Play-Off kaçırmayan James’in kariyerindeki önemli serilerden biri sona erdi.

LeBron James’in, sezon ortasında Anthony Davis takası için yönetime baskı yaptığı biliniyordu. New Orleans Pelicans o dönemde Lakers tüm genç yıldız adaylarını teklif etse de anlaşmaya yanaşmadı.

2019 NBA Draft seçimleri, Pelicans’ın bu tutumunu değiştirdi. Çünkü New Orleans, LeBron James’ten bu yana görülen en önemli yıldız adaylarından Zion Williamson anlamına gelen birinci sıra seçim hakkını kazandı. Draftta talih kuşunun güldüğü bir başka takım olan Lakers da 4. sıra seçim hakkını elde etti. Böylece artık etrafında takım kurabileceği Williamson gibi bir yıldız adayına kavuşan Pelicans, otoritelerin her iki tarafın da “kazandığını” belirttiği bu takası gerçekleştirmeye ikna oldu.

Takas, en erken 6 Temmuz’da resmileşecek ancak LeBron James instagram’da yaptığı “AD yolda. Bu sadece başlangıç” mesajıyla işin sadece imzaya kaldığını doğruladı.

CELTICS, TATUM’DAN VAZGEÇMEDİ

Anthony Davis için Boston Celtics de nabız yokluyordu. Ancak Celtics’in Jayson Tatum’ı takas paketine dahil etmemesi ve Boston’ın elinde Lakers gibi bir dördüncü sıra draft hakkının olmaması transferin gerçekleşmesine engel oldu. Sezon ortasında Celtics’in takas masasındaki elinin Lakers’a göre daha güçlü olduğu konuşuluyordu.

New Orleans’ın Lonzo Ball ve Brandon Ingram’ı ilk beşte Williamson ve Jrue Holiday’ın yanına eklemeyi düşündüğü belirtiliyor. Pelicans’ın 4. sıra draft hakkını ise takas etmeyi planladığı konuşuluyor. 4. sıra için adı geçen isimler oyun kurucular Darius Garland ve Coby White.

TAKAS NE ZAMAN RESMİLEŞECEK?

Lakers’ın takası resmileştirmeyi 30 Temmuz’a ertelemesi durumunda maaş bütçesinde 32.5 milyon dolarlık bir boşluk olacak. Takas, 6 Temmuz’da ilan edilirse bu boşluk, Lakers’ın dördüncü sıra draft seçimi dahil edileceği için 27.8 milyon dolara düşecek. Tabii Lakers, bu konuda Pelicans’ı da ikna etmek durumda. Çünkü takasın 6 Temmuz’da resmileşmesi Pelicans için maaş bütçesinde 4 milyon dolarlık bir avantaj demek.

Lakers’ın maaş bütçesindeki bu boşluğu kime harcayacağı merak konusu çünkü Davis’i de sayarsak Temmuz ayı itibarıyla LA’in kontratlı sadece 5 oyuncusu var: LeBron James, Anthony Davis, Kyle Kuzma, Moritz Wagner, Isaac Bonga.

Bu takas sonrası Lakers, Las Vegas tarafından 2019/20 sezonunun en önemli şampiyonluk adayı olarak gösterildi.

ANTHONY DAVIS’İN KARİYERİ

2.08 boyundaki Anthony Davis, geçtiğimiz sezon 56 maça çıktı ve 25.9 sayı, 12 ribaunt, 3.9 asist, 2.4 blok, 1.6 top çalma ortalamalarıyla oynadı. 2012’de birinci sıradan seçilerek lige gelen 26 yaşındaki Davis, 7 sezonda 23.7 sayı, 10.5 ribaunt, 2.1 asist, 2.4 blok, 1.4 top çalma ortalamaları tutturdu ancak takımıyla Play-Off’ta başarı yaşayamadı.

Davis’in kariyerindeki önemli başarılar şöyle: 2012 Olimpiyatları altın madalyası, 2012 NCAA şampiyonu, 2012 NCAA Final Four en iyi oyuncu ödülü, 2014 Dünya Kupası altın madalyası, 6 kez All-Star, 1 kez All-Star en değerli oyuncu ödülü, 3 kez NBA’in en iyi beşi, bir kez NBA’in en iyi savunma beşi, 3 kez blok kralı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'dan 2. yıl dönümünde “Adalet Yürüyüşü” açıklaması

SONRAKİ HABER

YKS'nin ikinci ve üçüncü oturumları tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...