15 Haziran 2019 12:46

Mahmut Tanal’ı hedef alan Turgay Güler tazminat ödeyecek

Tahir Elçi’nin cenazesine katılan CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın hedef gösteren Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler tazminata mahkum edildi. 

Fotoğraf: Fırat Topal/EVRENSEL

Paylaş

Diyarbakır Sur’da katledilen Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesine katılan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı “Bu Mahmut Tanal arkadaşın PKK cenazesinde ne işi var” sözleriyle hedef alan Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, 5 bin TL tazminata mahkûm edildi.

TANAL’I HEDEF ALMIŞTI

Ülke TV’de “En Sıradışı” adlı programı sunan Turgay Güler, 25 Ekim 2018 tarihli yayında CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal için “Bu arkadaşın ne vatan sevgisi var, ne millet sevgisi var, ne Atatürk sevgisi var, ne büyüklerine saygı, ne küçüklerine sevgi, bunların hiçbiri yok bu arkadaşta” ifadelerini kullanmıştı. Güler, programın devamında, Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesine katılan Tanal için “Bu Mahmut Tanal arkadaşın PKK cenazesinde ne işi var” yorumunda bulunmuş, Elçi’nin cenazesini “terörist cenazesi” olarak sunmuştu.

TAZMİNAT ÖDEYECEK

CHP’li Tanal, bu ifadelerinden dolayı “Hukuka aykırı söylemlerle kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla Turgay Güler hakkında tazminat davası açtı. Tanal’ın talebini değerlendiren Ankara 8’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, Güler’i 5 bin TL manevi tazminata mahkum etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Darıca’yı sel vurdu, bir kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Yolcu otobüsündeki tacizci tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...