13 Haziran 2019 13:49

MHP’li Anamur belediyesinin kıyı tahribatı durduruldu

Caretta Carettaların yuvalanma merkezlerinden biri olan Anamur kumsalını mesire yeri yapmaya çalışan MHP'li Anamur Belediyesinin çalışmaları durduruldu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Yusuf YAVUZ
Antalya

Türkiye’de su kaplumbağalarının en önemli yuvalanma merkezlerinden biri olan Anamur kumsalını mesire yeri yapmaya çalışan MHP’li Anamur Belediyesinin çalışmaları durduruldu.

Anamur Belediyesinin bayram tatilinde koruma altındaki kumsalda başlattığı kıyı tahribatı, hak savunucusu örgütlerin ve vatandaşların tepkisi üzerine durduruldu. Bayram tatili sonrası kumsalda inceleme yapan yetkililer, kaplumbağa yuvalarını işaretleyip yapılan kıyı tahribatını belgeledi. Kumsala tonlarca toprak döken kamyonlar ve iş makineleri alandan çıkarılarak çalışmalar durduruldu.

Bu arada kıyı tahribatı yapılan bölgede yaşayan Yaşar Akçelik adlı vatandaş sorumlular hakkında Anamur Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Türkiye’nin en önemli su kaplumbağaları üreme alanlarından biri olan Anamur kumsalını piknik yeri yapmak için harekete geçen Anamur Belediye Başkanı MHP’li Hidayet Kılınç, STK temsilcilerini ideolojik davranmakla suçlamış ve “Lümpen çevreciler” ifadeleriyle suçlamıştı.

Uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan kumsalda geçtiğimiz hafta başlatılan iş makineli çalışmayla alana kamyonlarla toprak dökülmüş, Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Anamur Temsilcisi Seyda Afyoncu da yapılan işlemin yasalara aykırı olduğunu ifade etmişti.

SAD: DÖRDÜNCÜ BÜYÜK YUVALANMA ALANI

Su Altı Araştırmaları Derneği (SAD) konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Mersin Valiliği’ne yazılı başvuru yaparak kumsalda yürütülen çalışmaların durdurulmasını talep etti.

SAD, Anamur kumsalının yılda ortalama 422 yuva sayısı ile tüm Akdeniz’deki 4'üncü büyük caretta caretta yuvalama alanını olduğunun altını çizdi.

ÖNCEKİ HABER

Vatandaş boğazından kesti: Peynir, süt, üretimi azaldı

SONRAKİ HABER

Bölge illerinde krizden etkilenme oranı yüzde 94’ü aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...