13 Haziran 2019 07:52

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşümde kimse yerinden yurdundan ayrılmayacak

23 Haziran seçimlerine doğru projelerini anlatmayı sürdüren Ekrem İmamoğlu, "Kentsel Gelişim Çözümleri" toplantısı düzenledi.

Fotoğraf: Elif Öztürk/AA

Paylaş

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak seçimin yenilenmesiyle mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, projelerini anlatmaya devam ediyor.

Taksim'deki bir otelde yapılan "Kentsel Gelişim Çözümleri" toplantısında konuşan CHP'nin 23 Haziran seçimindeki adayı, İmamoğlu, halkın çıkarlarını gözetmeyen bir anlayışla hayata geçirilen, kentsel dönüşüm projelerine son vereceklerini söyleyip, kimsenin de yerinden yurdundan ayrılmayacağını söyledi. İstanbul’u geleceğe taşıyabilmek için toplumun tüm kesimleri ile beraber karar alacaklarını söyleyen İmamoğlu, basın toplantısında sosyal konut, yeşil alan, spor merkezi ulaşım gibi projelerini de anlattı.

 

İstanbul’da bir avuç insanın rantı ele geçirdiğini belirten İmamoğlu, “İstanbul bu yaşanabilir çevreye çoktan unuttuğu bir kavramla kavuşacak. Tüm kesimlerle birlikte doğru planlama yaparak geleceği birlikte kuracağız. Bilimsel verilerle, uzmanlarla durum tespiti yapacağız. Herkes taşın altına elini koyacak. Kenti bir bütün olarak ele alıp stratejik planları hep birlikte yapacağız” dedi.

15 senedir kentsel dönüşümün İstanbul'un gündeminde olduğunu söyleyen İmamoğlu “Halkın çıkarlarını gözetmeyen bir anlayışla hayata geçirilen, mağduriyetlere yol açan uygulamalara derhal son vereceğiz. İnsanlar yok sayılıyor. Kimseyi bu süreçte yalnız bırakmayacak kentsel dönüşüm projelerinde garantör görevini üstleneceğiz. Kimse yerinden yurdundan ayrılmayacak” dedi.

İmamoğlu vaatlerini başlıklar halinde şöyle sıraladı:

  • Sosyal konut projeleri başlayacak. Dar gelirli aileler, işlerine yakın yerlerde, merkezi yerlerde 500-1000 TL arasında kirayla oturabilecek. Burada devreye KİPTAŞ girecek. İlk etapta 15 bin daire sosyal konut projesine alınacak.
  • Toplu ulaşımı destekleyecek ve geliştireceğiz.
  • Megabüs ile metrobüsün yüklerini azaltacağız Hibrit enerjisine uygun araçlar kullanacağız.
  • Transfer merkezlerinde 100 bin araçlık otopark oluşturacağız. Vatandaşların gündeminden otopark sorununu ortadan kaldıracağız
  • Engelli vatandaşlarımız kentin her yerine güvenle seyahat edecek. 500 km uzunluğunda bisiklet yolu hedefimiz olacak.
  • Sadece yaşam vadisi ile bu kente 20 milyon metrekare yeni yeşil alanı kazandırmış olacağız.  
  • 5 yıl içinde vatandaşımız suyunu musluktan içecek.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bölge illerinde ekonomik krizden etkilenme oranı yüzde 94'ü aştı

SONRAKİ HABER

Kürtçe konuştukları için hakarete uğrayan kadın futbolculardan federasyona çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...