12 Haziran 2019 14:03

İmamoğlu’dan ortak yayın iddiası: 10 soru siz, 10 soru biz hazırlayalım, dediler

Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım ile ortak yayına dair yeni açıklamada bulundu: Soruların tespitli olma konusunda zaten ben burada yokken, bazı ön görüşmeler olmuştu. Ben bunu söyledim.

Fotoğraf: @ekrem_imamoglu/Twitter

Paylaş

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Maltepe’de katıldığı “Sivaslı İş İnsanları ve Sanayiciler Buluşması”nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Dün katıldığınız canlı yayında Binali Yıldırım'la ilgili söylediğiniz sözlere Sayın Yıldırım'dan cevap geldi. ‘O da iddialarınızı ispatlayın ya da özür dileyin’ diye açıklama yaptı” dedi. “Benim ispatlayacağım bir şey yok” diyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Soruların tespitli olma konusunda zaten ben burada yokken, bazı ön görüşmeler olmuştu. Ben bunu söyledim. Karşı taraftan gelen teklifi söyledim. Hatta bana ilk bilgi ulaştığında, ‘10 soru siz hazırlayın, 10 soru biz hazırlayalım’ dediklerinde. Daha o zaman İsmail Küçükkaya ismi bile ortada yokken, ‘buna gerek yok’ diyen kişiyim. Ben bunu açıkladım. Bu talebi getirip, götüren iki arkadaşımız var. Onları onlar biliyor. Ben öyle boş bir laf söylemedim. Konuyu büyütmeye de gerek yok. Sayın Yıldırım’ın tercihi, eğer bu süreçten sonra ‘Evet, serbest, hadi buyurun sorularınızı sorun’ diye bir şekle dönüşmüşse bu bana mutluluk verir. Bu konuları da Sayın Küçükkaya bilmez. Çünkü o görüşmeleri yürüten başka insanlar vardı.”

“VALİ BEY’İ ÇOK BÜYÜTMEYİN GÖZÜNÜZDE”

Ordu Valisi ile ilgili İmamoğlu, “Vali Bey benim için inandırıcı bir insan değil. Vali Bey’i çok büyütmeyin gözünüzde. Islak imzalı bana ulaştırılan belgeler var. Engelliler gününde bile ne hikmetse Vali Bey, ta nerdeyse bir ay önce, bana hakaret etmeyi vazife edinmiş bir adam” diye konuştu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Abdullah Öcalan’ın avukatları İmralı’dan döndü

SONRAKİ HABER

Son 6 yılda 142 bin 298 kız çocuğu doğum yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...