12 Haziran 2019 12:09

Tacize uğrayan kadınların tacizciye attığı terlik “silah” sayıldı

Tacize uğrayan kadınların tacizciye fırlattıkları terlik silah sayıldı. İki yıl önce yaşanan olayla ilgili taciz soruşturması açılmadı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Denizli’de yaşayan H.H. adlı kadın ile 2 kadın arkadaşının tatil için gittikleri Kuşadası’da sokakta kendilerini elle taciz eden kişiye tepki gösterip fırlattıkları terlik, "silah" sayıldı. İki yıl önce yaşanan olayla ilgili taciz soruşturması açılmazken terlik atan 3 kadına, 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İKİ YIL SONRA GELEN TERLİK DAVASI

2017’de yaşanan taciz olayının ardından polis merkezinde ifade veren H.H. ile iki arkadaşı daha sonra memleketleri Denizli’ye döndü. Olaydan iki yıl sonra gelen mahkeme tebligatıyla H.H. ile arkadaşları şaşkına döndü. Kadınları taciz eden M.E.K.’nin darp edildiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu, savcılığın ise soruşturma başlattı. Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tacize uğrayan H.H. ile iki kadın arkadaşı hakkında, saldırıda kullanmaya elverişli terlik ve ayakkabı ile yaralamaya teşebbüs ettikleri, kasten basit yaraladıkları, şüphelilere atılı suçun bu haliyle silahla basit yaralama suçunu oluşturdukları ve eylem birliği içinde hareket ettikleri gerekçesiyle Kuşadası Asliye Ceza Mahkemesinde 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

“MAĞDURKEN SUÇLU OLDUK”

Attıkları terliğin silah sayılmasına çok şaşırdıkları belirten H.H., akşam eve giderken, karşılarından gelen kişinin iki kolunu da yanlara açarak üzerlerine geldiğini ve elleriyle kendilerini taciz ettiğini anlatarak “Biz de tepki gösterdik ve aramızda arbede çıktı. Bu sırada ayağımızdaki terlikleri fırlattık. Terlikler ona isabet etmedi. Kendisi de ilk mahkemede terliğin isabet etmediğini söyledi. Terlik silah sayıldı ve hakkımızda dava açıldı. Mağdurken, suçlu konumuna döştük. Bir taciz olayı var ama karşı taraf darbedildiğini söyleyince biz yargılanmaya başladık” dedi.

"SORUŞTURMADA İHMAL VAR"

Kadınların avukatı Ozan Orpak ise soruşturma aşamasında ihmal olduğunu düşündüklerini belirterek, “2 yıl önce yaşanan bir olay için yeni dava açılıyor. Tacize uğrayan üç kadın müvekkilim her kadının vereceği tepkiyi veriyor. Karşı tarafın şikayetçi olması üzerine dava açılıyor. Kadınlar, polis merkezinde tacize uğradıklarını söylemelerine rağmen taciz soruşturması açılmamış. Tacize uğrayan kadınlar olmasına rağmen, şüpheli konumunda oluyorlar ve silahla basit yaralama suçundan yargılanmaya başladılar. Terliğin silah olup olmadığı tartışılan bir konu. Ancak, tacize uğrayan bir kadının kendisini korumak amacıyla kullandığı terlik bir silah değildir” dedi. (Denizli/DHA)

ÖNCEKİ HABER

"Devlet çocuk işçiliğiyle mücadelede sorumluluklarını yerine getirmiyor"

SONRAKİ HABER

Yağmur, Pendik'i esir aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...