09 Haziran 2019 09:10

Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri 12 Haziran’da verilecek

Gıda-İş ve Manos Kitap'ın düzenlediği Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri, usta şairin 76. doğum günü olan 12 Haziran'da verilecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap tarafından düzenlenen Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri, 12 Haziran’da sahiplerine verilecek. Şair Nilay Özer’in sunacağı törende şiir dalında birincilik ödülü İlhan Sami Çomak’a, Jüri Özel Ödülü Ayşe Nalan’a; öykü dalında birincilik ödülü Hüseyin Peker’e, Jüri Özel Ödülü Özlem Keskin’e takdim edilecek. Ödül kazanan yazar ve şairler tören öncesinde kitaplarını imzalayacak.

7 Ekim 2015'te yitirdiğimiz usta şairin 76’ncı doğum gününde Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezinde saat 18.00’de başlayacak törende Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, Yazar Adnan Özyalçıner ve Şair Mustafa Köz konuşma yapacak. DİSK Emek Korosu’nun sahne alacağı etkinlikte Sennur Sezer’in şiiri üzerine değerlendirmelerin olduğu kısa bir belgesel gösterilecek. Ayrıca saat 14.00’te Sennur Sezer, Zincirlikuyu Mezarlığındaki kabri başında da anılacak.

“KENDİSİNE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ”

Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri ödüller hakkında Evrensel’e açıklamalarda bulundu. Sennur Sezer’in birçok konuda örnek aldıkları bir şair olduğunu söyleyen Aslan “İşçi sınıfının içinden gelen bir şair ve yazar. Öğretici yanları ile her direniş ve grevde izler bırakmıştır. Kendisine çok şey borçluyuz” dedi. Ödül törenine katılım çağrısı yapan Aslan “Yarışmaya çok nitelikli ürünler geldi, jürimiz çok titiz çalıştı ve dereceye girenleri belirledi. Onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İşçi sınıfının mücadele tarihine, kültürüne, sanatına katkı sunan her şair ve yazarımız işçilerin yüreğinde ve bilincinde yer edinecektir.” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halk, plajlarının şirket tarafından işgal edilmesine tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Ressam İbrahim Balaban yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...