01 Haziran 2019 13:42

Bayram tatili başladı yollarda araç kuyrukları oluştu

9 günlük bayram tatili trafikte yoğunluğa neden oldu, otobüs terminalleri ve havaalanlarında kalabalık arttı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Her yıl bayram ve tatil başlangıçlarında yaşanan trafik yoğunluğu bu bayramda da yaşandı. Kocaeli-Ankara yolunda trafik durma noktasına geldi, 10 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.Ramazan Bayramı tatili için yola çıkanların oluşturduğu yoğunluk nedeniyle TEM yolu Kocaeli kesiminde ulaşım durma noktasına geldi. Derince ile İzmit’te araçlar adım adım ilerlerken, yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluştu.TEM yolu Ankara yönünün yanı sıra D-100 Karayolu Ankara yönü ve Gölcük-Yalova arasındaki yolda da yoğunluk yaşandı.

ÇANAKKALE'DE FERİBOT İSKELESİNDE KUYRUK

Çanakkale'de 9 günlük bayram tatilinin ilk gününde öğle saatleri itibariyle feribot iskelelerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Gestaş firması, Çanakkale Boğazı ve Adalar hattında toplam 17 feribot ile dolmuş usulü sefer yaparak, oluşan kuyrukları eritmeye çalıştı.

Gestaş firması alınan tedbirler doğrultusunda, 9 günlük bayram tatili süresince Çanakkale-Eceabat hattında 3, Çanakkale-Kilitbahir hattında 4, Lapseki-Gelibolu hattında 5, Gökçeada-Kabatepe hattında 3 ve Bozcaada-Geyikli hattında 2 olmak üzere toplam 17 feribotla doldur boşalt usulü sefer yaptı.

AŞTİ’DE BAYRAM YOĞUNLUĞU

Ankara şehirler arası otobüs terminali AŞTİ’de, 9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla birlikte yolcu yoğunluğu yaşandı. Otobüs biletlerinin günler öncesinden tükenmesi nedeniyle vatandaşlar bilet bulmakta zorlandı.9 günlük bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar, memleketlerine ve tatil merkezlerine gitmek için AŞTİ’ye akın etti. Bayram tatilini Ankara’nın dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, AŞTİ’yi hınca hınç doldururken, son dakikada tatil planı yapanlar günler öncesinden biletlerin tükenmesi nedeniyle otobüslerde yer bulamadı. Seyahat etmek üzere AŞTİ’ye gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, yolcu karşılamak üzere terminale gelenler ise otoparkta yer bulmakta zorlandı.

“FİYATLAR ARTTI”

Rize’ye gitmek üzere otobüsünün kalkış saatini bekleyen Mustafa Işıl Türedi, “Ankara Otogarı daha önce görülmemiş bir bayram kalabalığına ev sahipliği yapıyor. Çok zor bilet bulabildim, 15 gün önceden bilet aldım. Şu anda hiçbir uçak ve otobüs firmasında kesinlikle yer bulunamıyor” dedi. Türkan Korkmaz ise Mersin’e gitmek istediğini söyleyerek, “Ayın 15’inde başladık bilet aramaya, hepsi dolu görünüyordu. Galiba önceden rezerve yapıyorlar. Çok zor yer bulduk. Fiyatlar arttı. Normalde 60 lira olan bilet, şimdi 100 lira. Bu biraz durumu şirketlerin kendi çıkarlarına uydurması” dedi.

“OTOBÜSLERİMİZ BAYRAM BİTİMİNE KADAR DOLU”

Otobüs Şoförü Erdal Gül ise “Yoğunluk var tabii, boş geliyoruz, dolu gidiyoruz. Bayramın yoğunluğu var, çok giden var. Ayın 30’undan bu yana otobüslerimiz dolu bayram bitimine kadar” diye konuştu.

HAVALİMANLARINA YOLCU AKINI

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen havalimanında bayram tatili hareketliliği, yaşandı. Tatili İstanbul dışında geçirmeyi planlayanlar, sabah erken saatlerden itibaren geldikleri havalimanında yoğunluğa neden oldu. Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere diğer havayolları şirketleri de artan yolcu talebi için ek seferler koymuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü: Okunmasını sağlamak her yurtseverin görevidir

SONRAKİ HABER

Denizli’de minibüs şoförlerinin rekabet sorunu: 2,5 lira için ölümle yarışıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...