31 Mayıs 2019 13:50

İzmit Belediyesi sadece TÜGVA'ya 1 Milyon lira aktarmış!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyede yaşanan işten atma iddialarına ve belediyenin borçlarına dair açıklama yaptı.

Fotoğraf: Sebahattin Aydın/Kocaeli Koz

Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyede yaşanan işten atma iddialarına geniş kapsamlı bir basın açıklamasıyla cevap verdi. Hürriyet, işten atıldığı iddia edilen işçileri telefonla aradı, gerçeği işçilere sordu. Haksız işe alımları ve TÜGVA'ya aktarılan paraları da açıklayan Hürriyet, "Terliklerini bile biz almışız, 3 bin TL para vermişiz. Ensar'a ayna almışız 1507 lira vermişiz. Sadece TÜGVA'ya verilen 1 milyonu bulacak diye tahmin ediyoruz" dedi.

İzmit Belediyesi, son günlerde belediyedeki kadroların değişimi ve işten atma iddialarıyla gündeme geldi. 10 işçinin belediyeden atıldığı iddia edilmiş, Hizmet-İş tarafından belediye önünde eylem yapılmıştı. Fatma Kaplan Hürriyet, bugün basın mensuplarıyla buluştu. Belediye binasında gerçekleştirilen açıklamada Hürriyet, "Mazbatayı geç aldık. Yetkiyi devraldığımızdan bu yana büyük hassasiyetle davrandık. Liyakatla iş yapacak personeli tanımak için kendime süre verdim. Gözlemden sonra da kendi ekibimi kurma hakkımın olduğu herkesin takdiri. Ben liyakatla doğru hizmet etmek istedim. Özellikle idari kadroda değişiklikler oldu. Değişiklikler devam edecek" dedi.

"SON GÜN 29 KİŞİ İŞE ALINMIŞ"

Kocaeli Koz'dan Sebahattin Aydın'ın haberine göre, Hürriyet şunları söyledi: "Bazı müdürlerimiz kendileri ayrıldı. İnsan Kaynakları ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden rahatsızdım. Onları ben görevden aldım. Partizanlık başka bir şeydir. Partililik başka bir şey AKP'nin insanları nasıl ot yoldurmaya gönderdiğini biliyoruz. Son gün 29 kişi işe alınmış. Kıyım yapmak istesem bunları işten çıkarırdım. Deneme süresi dolmuş olanların takdiri benimdir. 10 kişi deniliyor. Ben sadece 4 kişiyi onaylamadım. 2 arkadaş da ben seçildikten sonra işe alınmış. Bakın benim iki kardeşim var ikisi de işsiz. Hakkıyla girene bir şey diyemiyoruz. 29 Mart'ta meclis üyesinin kızı işe alınmış. Babalarının çiftliği gibi kullanmışlar. 10 kişi falan yok arkadaşlar. Sadece 4 kişi kendiliğinden çıkmış. Birisi emekli edilmiş."

ATILDI DENİLEN İŞÇİLERİ ARADI

Çıkarılan işçilerden olan Mustafa Çelik ve Nihat Bülbül adlı işçileri arayan Hürriyet, basın mensuplarının yanında işçilere, "Sizi ben mi işten çıkardım?" diye sordu. İşçiler ise kendi istekleriyle işten çıktıklarını söyledi. Hürriyet, AKP'li Emine Zeybek'e de yüklendi, "Emine Hanım'ın neden bağırdığı belli oluyor. Gelinini yangından mal kaçırır gibi memur yaptıkları için tedirgin. Sıra yakınlarımıza gelir mi diye korkuyorlar. Ünal Köken'in kayın biraderi, Mehmet Örgev'in oğlu, şoförü, İsmail Baran'ın yeğeni, Nevzat Doğan’ın yeğeni, Mehmet Akif Yılmaz'ın akrabası. İstesem hepsinin iş akdini feshederim" dedi.

"LÜKS VE SALTANAT OLMAYACAK"

"İzmit Belediyesi'nde araç ve lüks saltanatı olmayacak" diyen Hürriyet, "Ben kendi aracımla gidip geliyorum. Makam aracı saltanatı bitecek. Biz 1 buçuk milyona yakın tasarruf yaptık. Biz vatandaşın alın terini koruyacağız. Hata yapmamak için çabalıyoruz. BEKAŞ üzerinden işe alınanlar, şoför olarak işe girmiş. İnsan Kaynakları imar kontrol teknik personel yardımcısı olmuş. Maaşı 2 bin 500 TL'den 3 bin 500'e çıkmış. Lise mezunu eğitmen, sosyal programcısı. Neymiş belge almış" ifadelerini kullandı.

"BEKA BELEDİYENİN KASASI"

"Başkan yardımcılarından biri, Nevzat Bey gitmeden kendisine kadro açtırmış" diyen Hürriyet, "Kadroyu Üniversite Koordinatörü olarak açtırmış. Biraz Allah'tan korkması lazım. Onlara gülüyorum. Umarım vekillerin bir kez de millet için konuştuklarını görmek isteriz. Hak yemeye devam edememenin acısından bağırıyorlar.  'Beka' deyip duruyorlar. Beka'nın B'si belediyei K'sı ise kasası..." ifadelerine yer verdi.

TÜGVA'YA PARA YAĞDIRMIŞLAR

TÜGVA ile ilgili açıklamalarda da bulunan Hürriyet, "TÜGVA'yla 25 yıllığına bir protokole imza atılmış. Aynı şeyi ben yapsam? ADD, ÇYDD'ye yer versem doğru olur mu? Kültür Müdürlüğü, kültür gezisi, enderun sohbetleri 17 bin TL, terliklerini bile biz almışız, 3 bin TL para vermişiz. Sadece Kültür Müdürlüğü'den 300 bin TL verilmiş. Ensar'a ayna almışız 1507 lira vermişiz. Tefrişat almışız 54 bin TL. Tüm birimlerden ayrı ayrı çıkaracağız. TÜGVA'ya verilen 1 milyonu bulacak diye tahmin ediyoruz. Hesabı temiz olanın muhasebeden korkusu olmaz. Borçsuz belediye dedi. 250 milyon TL borcu var" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nurhak’ta katledilen Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alpaslan Özdoğan anıldı

SONRAKİ HABER

Viyana’da öğrencilerden dev iklim yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...