28 Mayıs 2019 16:36

İzmit Belediyesinde işten çıkarma protesto edildi

İzmit Belediyesi bünyesinde BEKAŞ A.Ş.’de 10 işçinin çıkarılması protesto edildi. Belediye ise etik olmayan şekilde seçim sürecinde alınan 4 işçinin çıkarıldığını açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hizmet-İş, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen, Kocaeli İzmit Belediyesi BEKAŞ A.Ş.’de yaşanan işten çıkarmaları protesto etti. 10 işçinin işten çıkarıldığı belirtilen açıklamaya sendika temsilcilerinin yanı sıra işçiler ve yerel basın da katıldı. İzmit Belediyesi ise sadece seçim sürecinde etik olmayan şekilde alınan 4 personelin işten çıkarıldığını belirtti.

Kocaeli İzmit Belediyesi önünde gerçekleştirilen açıklamada konuşan Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı İdris ERSOY, “Hizmet-İş sendikamızın yetkili olduğumuz İzmit Belediyesi şirketi BEKAŞ A.Ş.’de çalışan 10 üyemizin iş akdi feshedilmiştir” dedi.

"YAPILAN BU FESİH YASAL OLARAK GEÇERSİZDİR"

27 Mayıs 2019 pazartesi günü kendilerine gönderilen fesih bildiriminde 696 sayılı kanun hükmünde kararname kapsamında personel iş sözleşmesinin 6. Maddesine istinaden işçilerin işlerinden çıkartıldığını belirten Ersoy, “Kamuoyunun dikkatini çekmemek için, gizli ve sessiz bir biçimde yapılan bu fesih yasa dışı, hukuksuz ve kanunsuzdur. İzmit Belediyesi insan kaynakları tarafından yapılan bu fesih, yasal olarak geçersiz ve yok hükmündedir” dedi.

Ersoy, “Bu işçi kıyımının devam etmesi ve çıkartılan işçilerin işe alınmaması durumunda her türlü yasal ve demokratik eylem hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

İZMİT BELEDİYESİ: SADECE SEÇİM SÜRECİNDE ALINAN 4 İŞÇİ ÇIKARILDI

İzmit Belediyesi’nden konuyla ilgili açıklamayı ise Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın yaptı. Sadece 4 işçinin işten çıkarıldığının altını çizen Yalçın, “BEKAŞ A.Ş’ de çalışmakta olan 4 personelden 2’si yerel seçimlere iki gün kala, diğer 2’si ise seçim sonuçları açıklandıktan sonra işe alınmışlardır. Bu da tabiatı gereği etik olmayan bir usuldür. Diğer kalan 6 çalışan arkadaşımız da işten atılmamış; aksine kendi istekleri ile işten ayrılmayı talep etmişlerdir” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci davalarında tahliye çıkmadı

SONRAKİ HABER

Tiyatroda taşın altına elini koymak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...