31 Mayıs 2019 11:36

Mayıs ayında 130 gazeteci hakim karşısına çıktı 

Mayıs ayında 7 gazeteci saldırıya uğradı, 130 gazetecinin hakim karşısına çıktı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, mayıs ayında 7 gazetecinin saldırıya uğradığını, 130 gazetecinin ise hakim karşısına çıktığını belirtti. CHP PM Üyesi – Gazeteci Eren Erdem’i Silivri Cezaevinde ziyaret eden CHP’li Barış Yarkadaş, “Eren tam 337 gündür haksız ve hukuksuzca cezaevinde tutuluyor. Yargı reformu adı verilen paket, Silivri’yi teğet geçiyor. Eren ve tutuklu 150 gazeteci, bu hukuksuz sürecin bitmesini bekliyor” dedi.

HAYATINI KAYBEDEN GAZETECİLERE İTHAF ETTİ

Ziyaretin ardından, medyada yaşanan hak ihlalleri raporunun mayıs ayına ilişkin verilerini de açıklayan Yarkadaş, “Önümüzde vahim ve korkutucu bir tablo var” ifadesini kullandı. CHP’li Yarkadaş “Sadece bu ay, 130 gazeteci bireysel ve toplu davalarda yargılandı ve hakim karşısına çıktı. Sanırım dünya basın tarihine geçecek bir sayıdır bu” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı verilerine göre, Türkiye’de son üç yılda 2 bin 397 gazetecinin sarı basın kartının iptal edildiğini de hatırlatan Yarkadaş, “Gazetecilik fiili olarak yapılamaz hale getiriliyor” dedi. Gazetecilerin mayıs ayında sopalı ve yumruklu saldırılara maruz kaldığını da belirten Yarkadaş, “İktidar partisini rahatsız eden gazetecilere pusu kuruluyor ve tek tek gözdağı veriliyor. İktidar ise bu saldırıları önlemediği gibi, gazetecilere ‘Geçmiş olsun’ dileğinde de bulunmuyor” tepkisini gösterdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar Belediyesinde Belediye-İş toplusözleşme yetkisini aldı

SONRAKİ HABER

TÜPRAŞ işçileri: Biz her zaman mücadeleye hazırız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...