28.05.2019 12:50

Berzan Güneş: Yargılanan ben değilim gazetecilik

Gazeteci Berzan Güneş, bugün görülen davasında yargılananın gazetecilik olduğuna vurgu yaptı. Güneş'in davası 8 Ekim'e ertelendi.

Berzan Güneş: Yargılanan ben değilim gazetecilik

Fotoğraf: MLSA

Gazeteci Berzan Güneş’in Iğdır’da görülen davasıyla birleştirilen ve “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davanın 16’ncı duruşması İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, mütalaanın hazırlanması için savcılığa gönderilmesine karar vererek davayı 8 Ekim’e tarihine erteledi.

Evrensel’e konuşan Berzan Güneş şunları belirtti: “Aslında yargılanan ben değilim. Çoğu meslektaşım gibi ben de şahsi bir durum veya olaydan dolayı yargılanmıyorum. Mesleğimiz ve ifade özgürlüğümüz gibi evrensel değerlerdir yargılanan. Özellikle özgür ve muhalif basının sesini kısmak ve yok etmek istiyorlar ama tüm baskılara rağmen direnmeye devam ediyoruz.”  (İstanbulEVRENSEL)

{{378630}}

04.02.2026 13:02

Nagehan Alçı'dan depremzedelere yönelik 'rehavet' paylaşımı

Gazeteci Nagehan Alçı, deprem bölgesindeki depremzedelere yönelik yaptığı sosyal medya paylaşımında, "rehavet" oluştuğunu savundu ve depremzedeleri yardım almak için konteynerleri terk etmemekle suçladı.

Nagehan Alçı'dan depremzedelere yönelik 'rehavet' paylaşımı

Nagehan Alçı

04.02.2026 17:21

İliç katliamında hayatını kaybeden Uğur Yıldız'ın ailesinden EMEP'e ziyaret: Yürüyüş ve dava için dayanışma çağrısı

İliç katliamında hayatını kaybeden Uğur Yıldız'ın ailesi, Emek Partisi'ni ziyaret ederek 14 Şubat'ta Kadıköy Boğa'da toplanıp rıhtıma yürüyeceklerini duyurdu. Aile, yürüyüşe ve 17 Şubat'ta görülecek dava için kamuoyunu destek vermeye çağırdı.

04.02.2026 14:15

EMEP: Operasyonların hedefi örgütlü toplumsal muhalefet

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, ESP ve çok sayıda devrimci-demokratik kuruma yönelik operasyonların hedefinin tek tek kişiler değil, örgütlü toplumsal muhalefet olduğunu söyledi.

EMEP: Operasyonların hedefi örgütlü toplumsal muhalefet

Fotoğraf: Evrensel

04.02.2026 19:56

Konyaspor'da Çağdaş Atan ile yollar ayrıldı:  İlhan Palut dönemi başlıyor

Konyaspor Teknik direktör Çağdaş Atan ile yollarını ayırdı.  Atan’ın yerine 2021-2023 yılları arasında takımı çalıştıran İlhan Palut ile prensipte anlaşıldı.

Konyaspor'da Çağdaş Atan ile yollar ayrıldı:  İlhan Palut dönemi başlıyor

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!