22 Mayıs 2019 06:51
Son Güncellenme Tarihi: 22 Mayıs 2019 18:54

Abdullah Öcalan'ın avukatları İmralı'dan döndü

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları Rezan Sarıca ve Newroz Uysal, İmralı'dan İstanbul'a doğru hareket etti.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları Rezan Sarıca ve Newroz Uysal İmralı'ya hareket etti

Fotoğraf: MA

Paylaş

Avukatlar Rezan Sarıca ve Newroz Uysal, İmralı'da tutuklu bulunan müvekkilleri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası'na gitti.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, avukatların başvurusuna olumlu yanıt verdi. Savcılığın olumlu yanıtı üzerine avukatlar sabah saatlerinde Gemlik’e giderek oradan İmralı Adası’na gitti.

Abdullah Öcalan'ın avukatları Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal müvekkilleri ile görüşmek için sabah saatlerinde gittiği İmralı’dan döndü. Sabah, Gemlik Jandarma Komutanlığı’na giderek İmralı’ya giden avukatlar dönüşte Gemlik’e gelmedi. Güzelyalı İskelesi’ne gelen avukatlar, İstanbul’a doğru yola çıktı. 

8 YIL SONRA İLK GÖRÜŞME 2 MAYIS'TA GERÇEKLEŞTİ

2011'den bu yana müvekkilleriyle görüşemeyen avukatlar en son 2 Mayıs günü İmralı Adası'na gitti. Öcalan bu görüşme sonrası açlık grevlerinin ölümle sonuçlanacak aşamaya gelmemesi çağrısı yaparken Kürt sorununda barışçıl ve demokratik çözüm tutumunu koruduğunu ifade etti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 16 Mayıs'ta yaptığı açıklamada Öcalan'la görüşme yasağının kaldırıldığını duyurdu. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Akar'dan S-400 açıklaması: ABD’nin yaptırımlarına hazırlanıyoruz

SONRAKİ HABER

Gazeteci Ayşe Düzkan açık cezaevine sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa