21 Mayıs 2019 11:01

Arsenal’in Ermeni oyuncusu Mkhitaryan, Bakü’deki finalde yok!

Arsenal'in Ermeni futbolcusu Henrikh Mkhitaryan, güvenlik endişesi nedeniyle Azerbaycan'daki UEFA Avrupa Ligi finaline götürülmeyecek.

Henrikh Mkhtaryan(sağda), Ermenistan'ın yetiştirdiği en önemli futbolculardan

Fotoğraf: Ronnie Macdonald/Wikimedia Commons(CC BY 2.0)

Paylaş

Arsenal’in Ermeni oyuncusu Henrikh Mkhitaryan Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki UEFA Avrupa Ligi finalinde güvenlik kaygıları nedeniyle oynayamayacak.

Arsenal’den 29 Mayıs’ta Chelsea’ye karşı oynanacak maça dair yapılan açıklamada “Henrikh Mkhitaryan’ın UEFA Avrupa Ligi finali için takımla birlikte seyahat etmeyeceğini üzüntüyle bildiririz” denildi.

Açıklamada Mkhitaryan’ın Bakü’ye getirilebilmesi için birçok seçeneğin değerlendirildiği ancak oyuncu ve ailesiyle birlikte varılan uzlaşı sonucu Mkhitaryan’ın finalde yer almamasına karar verildiği belirtildi.

Londra ekibi, UEFA’ya bu konu hakkındaki kaygılarını bildirdiklerini ifade ederek “Mkhitaryan’ın takım için önemli bir oyuncu ve büyük bir kayıp olduğunu” vurguladı.

Mkhitaryan, finalde oynayamayacağı için üzgün olduğunu dile getirdiği tweet’inde “Tüm seçenekleri değerlendirdikten sonra bu zor kararı almak zorunda kaldık” dedi.

Mkhitaryan, “Böyle bir maç oynama fırsatı her zaman gelmez ancak itiraf etmeliyim ki bu finali kaçırmak çok acı verici” ifadelerini kullandı.

30 yaşındaki hücuma dönük orta saha oyuncusu Mkhitaryan, bu yıl Arsenal'le çıktığı toplam 39 maçta 6 gol attı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

The nose-in-the-air company and the workers who pay no homage

SONRAKİ HABER

100 bin dolar üzeri döviz alım işlemleri bir gün bekletilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...