20 Mayıs 2019 10:01

Rabia Naz'ın babasının sesi olan Metin Cihan'a Gezi soruşturması

Kızı Rabia Naz Vatan’ın için adalet mücadelesi veren baba Şaban Vatan’ın sesini sosyal medyadan duyuran Metin Cihan, "Gezi" tweeti'nden ifade verdi.

Ekran görüntüsü: Twitter

Paylaş

Giresun’un Eynesil ilçesinde, 12 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümünün ardından baba Şaban Vatan’ın adalet mücadelesine sosyal medyadan ses veren Gazeteci Metin Cihan, ifade vermek üzere emniyete çağrıldı. Cihan, Gezi direnişiyle alakalı bir tweet'i nedeniyle ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

İfade verdikten sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Cihan, 5 Aralık 2018 tarihli "Pişman değilim yine olsa yine yaparım #BenDeGeziciyim" paylaşımı nedeniyle hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla soruşturma açıldığını belirtti.

İfadesini paylaşan Cihan, kendisine destek olanlara teşekkür etti. Metin Cihan, "Gezi'deydim. Gezi'yi hep savundum, hep savunacağım. bazı gazeteler, televizyonlar ve siyasetçiler tarafından insanlara çok farklı anlatıldığını biliyorum ama gün gelecek herkes gezi günlerinin bu memleket için değerini anlayacak" dedi.

"ZAMANLARINI RABİA NAZ CİNAYETİNİ ÇÖZMEK İÇİN AYIRSINLAR"

Vatan Emniyetteki ifadesinin ardından Evrensel’e konuşan Cihan, “İfadeyi vermeye başladığım ana kadar ne ile suçladığımı bilmiyordum. Önüme 5 Aralıkta Gezi ile ilgili attığım bir tweet koydular. #BenDeGeziciyim diye bir hastag açarak, bir tweet atmışım. O hastag TT’ye girmiş. Bana isnat edilen suçlama TCK 216 yani halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” dedi.

2011 yılından beri Twitter hesabı olduğunu söyleyen Cihan, “İlk kez böyle bir şey karşılaşıyorum. Devletin savcıları, polisleri bunlara ayrılan zamanı Rabia Naz cinayetini çözmek için ayırsalar keşke. Savcıların, polislerin böyle tweetlerle uğraşması komik. Geldiğimiz noktayı gösteriyor. Suçun kapsamı o kadar genişledi ki, hiç böyle bir suçlama beklemiyordum. Dalga geçtiklerini düşündüm. Gazetecilerin yargılanması, soruşturma açılması uç noktaya varmış durumda” diye konuştu.

Metin Cihan'ın avukatı Özgür Urfa ise ifade sonrası sosyal medyasından şu açıklamayı yaptı: Türk Ceza Kanununda "Hastag başlatmak" ve "Hastagin TT olması" diye bir suç bulunmamaktadır. #BenDeGeziciyim hastagini başlatmak ve bu hastage yazmak suç değildir. Rabia Naz'ın katillerinin peşine düşmeyenler, cinayetin üstü örtülmesin diye çabalayan @metcihan ın peşine düşüyor.

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçti. Baba Şaban Vatan, kızı Rabia Naz’ın intihar sonucu değil bir arabanın çarpması sonucu öldüğünü ve olayın hükümete yakın yetkililer tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını iddia etti ve sesini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalıştı.

Yaşanan bir yıllık süreçte Şaban Vatan’ın kızının acısıyla psikolojisinin bozulduğu ve herkesi suçlamaya başladığı iddiaları da gündeme gelirken, Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı geçtiğimiz ay bir açıklama yaparak soruşturmanın halen devam ettiğini duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube kongresi yapıldı

SONRAKİ HABER

Kayıplar Haftası’nda Ocak ve Karakoç anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...